[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VI

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
秀哲個仔勁打意
仲幾好戲
有條片BB一聽到收工就瞓低扮攰,好搞笑
想知拍果陣夠一歲未 點解可以咁聽話唔喊
你見上次兩個係房海仁除賢估衫咁熟練
應該想曳曳個陣都係海仁主動多 貫徹女王性格
賢佑唔掂呀 暗示又唔明 直線又太怕醜
悶悶地貼下新聞先

#金智媛[超话]#[爱你]#金智媛COSMO五月刊封面#
240419【新闻】智媛相关✨

[独家] "眼泪女王"金智媛,原来是"63亿建筑"的女王

出演tvN电视剧《眼泪女王》而聚集人气的演员金智媛(31岁)以本人为代表的法人名义购买了位于江南区论岘洞的建筑物。

19日,据金京贤大厦路房地产中介法人代理透露,金智媛于2021年6月以63亿韩元收购位于江南区论岘洞岛山大路背面的建筑物并签订了合同。

该建筑规模是从地下1层至地上5层,占地面积198平方米,总面积495平方米。1991年建成,距离7号线和盆唐线换乘站江南区厅站只有7分钟路程。

而且该区域是娱乐公司等办公室租赁需求较多的优质租赁行业密集的地区。

演员黄政民所属公司大楼就位于后面。据新闻1报道(4月17日《首尔之春》黄政民位于新沙洞和论岘洞之间的大厦7年间上涨了80亿韩元)黄政民在2017年4月12日以24亿7000万韩元的价格购买了论岘洞的一栋建筑。

金智媛以自己既是公司内部理事又是代表的"智媛娱乐株式会社"的法人名义收购了该建筑物。

金智媛自2021年购买建筑物后,至今没有做出特别的建筑行为。

地下1层到地上3层维持着租赁行业,租赁时只有住宅4层、5层变更为近邻生活设施后直接用作本人所属公司的办公室。

金代理说:"从债权最高额设定为42亿韩元的情况看,实际贷款本金估计为35亿韩元,是在买入价上贷款55%左右购买的。"

包括购买价63亿韩元在内,加上购置税、法务费用、中介费用,预计金智媛是以约67亿韩元的支出购买了该建筑物。

实际上,距离该建筑物100米的一栋建筑在5个月前的2023年11月以每坪1.05亿韩元的价格出售。占地面积198平方米,与附近的金智媛建筑相同。

以每坪1亿500万韩元计算,到3年后的今天为止,购买价还维持在63亿韩元。附近地区的楼盘成交价为1.4亿韩元至2亿韩元。

接着金代理又补充道:“该地区是以适当的行情,如果出现待售商品就会快速进行交易的购买等待者较多的地区,在目前状态下,如果让承租人离开后,再增加大规模的改造或新建等,预计建筑物价值将大幅上涨。”

而且之后鹤洞十字路口新沙慰礼线停车站将开通,这也是利好因素。因此,该建筑在未来房地产价值上升的可能性很大,从长远角度来看,投资价值很高。

金智媛2010年出道,出演了《继承者们》、《太阳的后裔》、《三流之路》等。现在出演了tvN《眼泪女王》,人气很高。
仲有
佢咁樣似係想自己開公司?
但唔係簽咗宋仲基公司啦咩
佢講得岀呢句
姐係個醫生會係第16集岀現,而好大機會德國醫病+度蜜月戲份放咗係16集
除非個醫生飛咗去韓國拍
個醫生之前唔係同宋仲基合照?我以為佢去咗韓國
醫生係去左韓國拍無錯,佢同文森佐個場同一日拍,ig有相
原本個post話希望醫生會為海仁嘅病情帶黎好消息,佢就回覆話要等到第16集
唔係呀嘛 要等到最後一集…搶回公司嘅戲份會唔會有啲太多呀導演!
尹恩盛(朴成焄)應援,佢真係好頂癮
終於睇到最新嗰集先過嚟 智媛bb真係好靚以前睇佢啲劇都覺得靚 但冇話特別心動 但今次係legend級靚到一個新高度 又有演技 搞到沉沉地船救命 連側面都係靚到痴線

真 追idol就追得多 第一次沉女演員既船
今次真係爆紅,喺social media係咁碌到佢嘅嘢
希望佢食住個勢接多啲job,唔好好似之前咁又神隱
近年嗰啲劇 我未睇愛在大都會同阿斯達 得閒要開嚟睇
係咪因為瘦咗 冇咗baby fat
造型同劇情有加乘 成個氣勢唔同咗 其實出走日記嗰陣啲OL look都靚 但劇情上做厭世角色 唔會刻意留意佢有幾靚
終於到星期五
大家捱多日聽日就有得睇全租房新婚夫婦日記

想問下有無人有OST預告入面德國honeymoon D高清圖
好靚好想save哂做wallpaper
點解拍左咁多鍚鍚都唔播多D出黎
https://www.instagram.com/reel/C54zBC4JPnn/?igsh=MTBqNDQ0MWZyeDJmZg==
Tvn認證左賢佑同海仁係互相嘅初戀 唔知套戲會唔會再交代呢!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞