[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VI

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
時光機都唔使,就返到200x
好老土, 但睇ep13走向, 真係朝呢個方向發展
已經唔啱啦,邊有奪回集團姐
係咁聽日嗰集應該俾全球觀眾鬧到飛天
仲有嗰個Grace煩L到 佢反骨一兩次都算,去到第13集都仲係咁真係好乞人憎
鏡頭嘅zoom in ,zoom out(唔知專業用詞係點講)同秀賢嘅情緒係夾到,直情感受到拍嘅時候,成場人靜哂,導演又喊埋,喺現場睇感染力一定超爆
條仆街似殺咗人再飛去德國搞屎棍
星期六俾人屌,星期日會反轉

由第7集開始已經係咁

我對呢個編劇既惡趣味好有信心,可能佢知星期日要谷收視
老實講
恢復記憶我覺得仲老土
唔好玩乜L野失憶啦。之前玩反轉再反轉,係咪海仁扮失憶厄男二2母子?
佢好識做的 知道晒啲觀眾想睇啲乜 但係啲劇情真係老土到不能夠再老土 鬧極都晒氣
屌啦 好撚老土呀
男二又想扮海仁老公

編劇明明之前仲識玩下反轉 令觀眾爽既
宜家啲反轉就個個都黑人憎

編劇係咪有虐待傾向
全球觀眾只想白洪HE
唔要失憶
佢殺咗人嘅結局都肯定會係坐監
得返3集,唔好再扭咁多橋啦
係呀,本身失感情夫婦個切入點係幾有新意,但走下走下突然翻番00年代既韓劇套路

不過觀眾中意睇呢啲油膩野係真,夠收視就得啦,編劇都係打份工
咁早講失憶,即係預左搵返記憶HE

我就收貨啦,最緊要夠甜
男2同佢老母真係好撚煩 清埋間屋擺明知副作用又想扮賢佑 唔知個咩社長係佢老母定佢殺 快手啲收佢皮得唔得 已經唔係痴漢係執著到煩膠
人地都未入去見醫生
未問都正常嘅
Omg 扮失憶
反轉再反轉咩真係
得啦呢個編劇聽日會安排男二出醜,然後反轉感動亞洲。

而且男二應該係無份去德國拍,應該得廠景,唔會好多戲份
讚金秀賢呢套劇都讚到攰
事實上我諗唔到賢佑呢個角色有邊個可以演繹得好過佢
佢每一集既喊戲真係可以令人代入佢個角色度
面容微表情 肢體動作 眼神 全部都自然到不得了
好似第7集尾個種自責內疚既喊 第10集表白個種純真 到呢集後記個種無奈既獨白戲
學大家咁講 好彩呢套劇係雙金做
去到呢集我覺得成個故事內容既質素已經下降緊
之前都講過當重覆咁多次所謂既反轉 有時真係會令觀眾麻木
如果個結局係海仁重新愛上一個陌生既賢佑 咁之前咁多集為佢兩個既鋪排係為咩呢 我真係諗唔明了
垃圾編劇收刀片啦
男二同佢老母都唔知仲留係間屋做乜佢地啲戲份幾時先完
9成係咁
暫時走向似係會恢復記憶
不過可能係最後一分鐘咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞