榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike

我見就精靈村同村長鳩噏就可以說掂佢
王都借牛車個老闆肯大方借
公妃佢同個仔可以用機關盒令佢兩個和好
火山島個劍士肯幫手

靠記憶搵到粒賤種之證
我因為冇做幫妓女殺人個支線 所以牛車會比胖佬搶晒 不過我吓走肥佬之後牛車都大方借比我
如果冇拎魔弓職嘅話去到火山個村長會叫你行上山扶返佢哋兩公婆返入村,仲有個劍士我玩嗰陣全部選項都說服唔到佢,最後佢自己一個走咗去,疏散完佢哋之後會自動解鎖嗰兩個職業
我火山村一周目真世界炸咗 所以完全唔知咩事
接近聖焰的黑影 個女王死左之後會點
剛NEWGAME SPEEDRUN 7小時完咗真結局
精靈古夫查支線其實問題不大, 你放粒石喺獸人城飛幾下都做好
其他同有做晒支線冇分別
如果嫌煩,
衝過去殺晒佢地便可
有解魔弓都係要帶兩個老野去火山營地,我直接用樽仔吸一個,另一個抬起用傳送石就算

不過好似直接抬起一個傳送就搞掂,我見背包樽仔無扣數
免費住果間屋 岩岩第7日 一出門口
個女主人返左黎問我要唔要買左間屋
咁我唔想洗咁多錢住 就話遲D先買
但我個主隨從仲係屋入面 未出黎
依家佢比人鎖左係入面開唔到門
係咪家陣要局比2皮救我個隨從?
隻game一讚就會有人衝入黎比負評好癲
行遠d 撳come佢應該會瞬移
已經比左2萬
阿嬸勁識搵錢
新手岩岩玩 有個支線任要扔爆炸桶落蜥蜴人個竇到跟住再扔毒壺 個任有講話小心唔好扔毒壺落河到但我扔左落去想問會有咩影響
火之國主城道具店老闆個任都有類似對話
你交假書嗰陣隨從會話佢主人係交真書完任
獅鷲獸算唔算全game最仆街boss
鍾意就飛落嚟搞你幾下然後飛走
見你搭纜車就一定衝過嚟撞爆你架纜車
見你跌唔死就果斷飛走等你無仇報
新一代爆磷龍
用火燒鳩佢, 等佢飛阿拿
佢試下入射程範圍,包佢有入冇出
殺佢唔難 問題係佢中途打爆㗎車攬車你又要自己行
先手, 空中擊落咪冇問題
比起隻雞, d鷹身人先煩膠
獅鷲啲行為係好撚狗
不過今集暫時所有boss都弱化晒
弱點個判定大到mon hunt世界咁
好容易打出硬直,一瞓低就可以出處決技扣一大截

最仆街我覺得係無頭騎士, 硬直少
龍吼起手好慢,但配埋啲effect就好難睇
唯獨呢隻我係未殺死過佢就走左佬
記得幫佢點火
村民會死晒
買好啲 可以免費瞓教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞