榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=KhBFmlj8Tfk
https://youtu.be/hHBKL1h1qOc?si=bwgKmqh00eg2sUzQ

官網:www.dragonsdogma.com/zh-hant/
Steam:https://store.steampowered.com/app/2054970/Dragons_Dogma_2/

遊戲名稱:龍族教義 2
遊戲原名:Dragon's Dogma 2
遊戲類型:開放世界動作
對應平台:PlayStation 5 / Xbox Series X|S / PC(Steam)
發售日期:2024 年 3 月 22 日
建議售價:普通版 新台幣 2180 元 / 港幣 538 元
     豪華版 新台幣 2490 元 / 港幣 618 元
支援語言:繁體中文 / 日文 / 英文 / 英文等 13 國語言
遊玩人數:1 人
年齡分級:限制級
開發廠商:CAPCOM
發行廠商:CAPCOM
官方網站:https://www.dragonsdogma.com/2/zh-hant/
誤中1001
有冇人知個世界無哂光柱係咪就可以慢慢玩
唔想爆機住
新post留名
新手啱啱由弓轉玩盜賊
唔係好慣 係咁死
初初冇技係咁

不過盜賊好快就可以學曬兩招秘技開無雙

無曬戰鬥體驗
其實好多職有心都可以無曬遊戲體驗

戰士 鬥士今集又係玩家用下位職
用多d煙彈
我係用復甦者嘅盜賊
即係無左兩招最勁嘅盜賊技
但有煙彈同斷頭台已經屈到on99
係咪我問題 拎返主要被動
都係覺得魔弓手除咗招大技 平時打怪唔係太好用
招跳彈係山洞係op既 招無盡又冇想像中咁高傷 普攻Rj
我個人45Lv 用緊溫泉買把魔弓+1
感覺用賊仲爽

你有冇儲滿先射 用細圈版?
呢隻game 最算係少數弓職難用過近戰嘅game
逼你拉弓射 就咁輕攻擊速射傷害R痕

囉梅杜莎弓快速升lv
騎斯芬克斯好爽
坐牛車半路被怪打爛咗,係未要自己行?

錢就你比 怪就你打 路都係你行
試過隻細怪行近牛車

法師一個冰法打埋去

車都打撚爆埋
牛車佬:唔駛你賠你執到啦 仲唔行
見到車頂一陣龍捲風/流星火雨/暴風雪就喊住咁用腳行
斯芬克斯玩到邊會遇到
題外話 地圖有個好似叫被遺忘的異界石 係專俾你召喚啲從來冇俾人召喚過嘅隨從 好撚慘 我有時都會去嗰度召人
打機條嚫都無人用好sad
轉做法師囉識回血多人用d
我果隻kratos日日都有人call

我多R到用左2000R幫自己轉做眼鏡娘
上面先有巴抲話回血少人揀

邊個專長先多人揀

治癒專長唔同法師治癒專長只會用inventory D藥水嚟幫人治癒
係咪我問題 拎主要被動
都係覺得魔弓手除咗招大技 平時打怪唔係太好用
招跳彈係山洞係op既 招無盡又冇想像中咁高傷 普攻Rj
我個人45Lv 用緊溫泉買把魔弓+1
感覺用賊仲爽
咁佢唔洗埋身可以係後面安全位輸出都係一個賣點黎嘅
同埋佢D被動無加任何火力 要練埋巫師
已經 練哂巫師同弓手
我用招大 滿血扣到絲血 都秒唔到滿血龍 仲會剩低一行
同埋主要係 覺得佢招招都要儲力

配warfarer好勁 凝聚烈焰+無盡魔箭
我啱啱開始,唔夠點數請你隻pawn
係喎咁你加我steam
add左
我自膠 呢個先啱sor

智將
想問下如果隻隨從俾人借咗,但唔係正常解僱,而係跌死/浸死等等,計唔計落俾人借嘅記錄?有時隨從返嚟但乜都冇即係跌死?
有佢結算嗰個畫面就計 如果你話人哋俾野你嗰個位空左係代表條友孤寒冇俾野你 如果冇出畫面代表你個隨從冇俾人借到
可以唔俾㗎咩
魔弓:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞