榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
thx
佢作為獨佔驚sony 泵咁多水MC score 都先得87上唔到9字頭,goty 照計就冇咩可能既
火之國最南方有個迷宮,啲怪幾煩,但會直接去到魔弓手npc度,佢有個支線任帶佢去火山村既溫泉

水底城只係由哈波村通去火之國既沙灘,同火山無關
會講
進入不被祝福的世界你就會明
關口整夠廿支俾佢
弓手係最
class
因為今年無mh 出
佢啲pv 大部份都係講職業戰鬥系統
咪比左好撚多錯覺人以為係mh 代替品
中古魔幻、arpg 、open world, 一開波單睇依幾點我諗起elden ring, 再睇到capcom 個名同4人圍嘔隻boss就再聯想去mh, 最後先發覺原來係戰鬥系統大幅進化既skyrim
咁goty我都覺得冇可能(嚮一個正常情況來講)。咁佢最後拎唔到,都好彩証明起碼表面上呢個圈子都重係正常

佢d RPG元素重衰過GOW,真係笑死
其實諗真d,裝4招技,平時就斬斬斬火球。其實個操作咪即係無雙個操作
我見網上
吹到好勁

不過點都好,咩職我都想挑戰下
話要整動作驚,但有特色少少既召喚獸技玩cd 制仲要cd 長到咩咁,普攻得嗰幾個玩頭一兩個鐘就學到晒,吹脹……

玩relink 就算我剩係用死一隻角都好玩過佢
好似話係夜晚入佢換衫間屋偷走佢件乞衣衫
跟住張件乞衣衫可以分別俾佢/佢有錢老婆/佢窮老婆(好似係)
我果陣就俾左佢 佢俾錢我叫我唔好踢爆
而家玩左咁耐咪又係仲係果到扮乞衣
我好多同我一齊打mh既fd 買左dd2之後狂屌
得1 2個真係會愛上隻game
弓手其實識用唔弱 係咁用油加火
戰鬥淨係記得斬鐵劍

打hard由頭用到尾都係斬斬斬斬鐵劍

打boss放雷波+巴哈炮 單純俾隻高血怪你磨
又話腰痛 又話唔好行咁快咪搬起佢 點知一有高低儘會跌鳩咗佢 一兩次條血變咗紫色
我用弓手起家都係裝愈近愈大力既介指然後0距離射散射箭
打boss用淋油火藥箭
跪低出鬼神箭

未轉用其他class前我都覺得弓手好勁嘅
我想講,佢明顯係抄Bayonetta,而制作人好似整開DMC,我唔係好明點解會搞到咁
轉左魔弓返唔到轉頭

話時話,我覺得佢個樣好似呢條友

我有諗過,但係會用左兩個slot
我依家爆炸箭 + 普攻炸,其實都唔係太差。但係真係要打中弱點
係比人埋身真係難走d。
尤其是d哥布林,我想講真係零秒無啦啦跳過來,快到痴孖根
你行過來我都可以飛踢。跳過來搞唔掂
因為dmc 都係食老本dmc5 真真正正既新野係細v, 但係玩落悶到喊,所以佢整唔出一套全新好玩既戰鬥系統亦唔意外
油加火 啲boss易燒傷加瞓低 淨係火好難觸發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞