榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我比90分,同樣無玩上集,玩到真結局都好滿足,硬係有種nier既 既視感
btw,我想問弓手果招狙擊箭,有冇得default 佢一開始唔好zoom 到咁遠?下下我都要手動R3
呢2日假期終於有時間認真玩
發覺呢整game 個人真係好old school
但有啲位真係幾好玩

行勁耐勁遠,多怪煩膠,怪物重覆
但探索嘅味道同突發事件,係幾有趣

重點係隨從,醒目又helpful

玩弓手,唔太熟悉個玩法,成日比圍or 比啲大怪一嘢拍死

尋日見到條龍kick係住路,引佢過去隔離營火啲小隊到諗住越級打玩
點知都係全滅 最後要走勁遠

最後一個任係潛入皇宮到拎嘢
呢個任真係cls 話係潛入但啲士兵又唔理你
但係我見佢d向好似會繼承,即係下次出現會係殘血狀態?

其實呢d大怪會唔會respawn?
佢好d定對馬戰鬼好d ?
capcom都好撚癲放手比制作人整第二集

仲要今年係mh 20週年但下年先出mh新作
差唔多, 對我黎講兩隻都悶
浪人可能好D 因為有唔同架式玩下
dd2整左隨從個樣再比人ntr ?
諗住買
玩完DD2好難接受到咁空洞咁悶既Openworld
未打死,再見係上次打淨血量,會重新
好拿貴,5百幾
我覺得個理念係幾好。

即係好多共鬥game可以同fd / 街外人連線玩。
但係問題係,好多時人地果隻可能係分身來,已經一早爆左機 / 已經玩到好熟,可以秒王或者打得好快。
變左如果新玩家/中低技術玩家就係被carry ,都體驗唔到個遊戲,但係如果單機,又好似少左d味道。

所以AI玩家都係okay,可以幫到手之餘,又唔會太carry太屈機。
咁當然,如果佢個AI再打磨得好d會更好。
有無id

想借
尋晚入火山洞穴,佢地企喺啲熔岩史來母入面,逐個燒死….
驚中龍瘟
史萊姆應該除左龍系以外

殺得最多人頭既怪
咁我可以諗下,thx 。因為我幾鐘意對馬果種武士電影式演出

好撚型
thx bro
其實d鬼同史萊姆有冇話應該點打
佢冇電影式演出留意番
佢只係套左仁王個玩法落openworld度
我稱之為偷懶, 罐頭ubi式openworld, 又唔洗設計魂系果種關卡設計(主線有但好短好冇引)
就係你潛行失敗, 就會成班敵人沖黎圍嘔你, 但你要用隻狼果種刀反黎面對圍嘔你既果堆敵人
有屬就打得入
法傷就得

唔一定要上屬性
有無人覺得遇到野生龍(唔知幼定亞) 佢心口會閃閃下感應你係覺醒者無心臟,而佢每閃一下個音效再加手掣每閃一下就震一下勁嘅好有feel
魔弓果種無屬法傷都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞