榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
到底近攻點打石像
打極都打唔入
爬上去插弱點
但係入面行左陣企係王妃面前佢會叫人捉你坐監
孭埋走都冇人理
我係見住佢出黎上埋樓梯先入去
開門果陣就唔記得有無問我用鎖匙喇, 不過好似都無,
而家條匙仲喺我身上
條匙係邊到拎我都唔記得了
其實入面都唔係好多野拎咋嘛
誤打誤撞入左去
試過潛入皇宮拎野唔識路行左正門出去 同門口個守衛對左下眼 仲話宜家唔入得皇宮 嚇撚到我即刻縮番個龜頭入去
然後咩事都冇發生
呢度我承認真係幾出戲。
基本上成個皇宮d office係可以自出自入,少癲
有度同佢個仔見面,又要偷偷地爬窗走,但係跳落地下後基本上可以慢慢行,冇人會理

逃獄係可以用鎖匙,基本上又係可以大搖大擺行出門口
我諗係因為佢主線入面個真實時間應該好短,
可能入到城一兩晚就完,
如果唔係的話黑鬼晚晚喺酒吧傾密計應該好快俾敵對派發現
試過開左倉門入去同隻力架講完野,立即比班守衛追住斬
我都係,一完對話即刻郁鳩我。
最好笑搞一大輪收集哂證據準備係登基大典揭發假王,
點知隨從頭痛就不了了之, 做白工
玩多一輪兩輪就愈覺得前面做既野冇意義
下一次見假王已經係結局最尾果堆雜魚入面, 玩到二周目先知原來假班係果堆雜魚裹面

威廉明娜果個支線仲好睇過都城主線
魔傷,物理傷扣好小
打發光弱點
呢個唔算不了了之wo
隨從發現自己去到附近就比第二把聲控制,唔對路所以先退一退,之後發見偽王可以控到隨從更加唔可以再夾硬黎,不過主角去到邊都有人知佢係覺醒者又係出戲

啱啱去到火之國,之後劇情唔知住
故事最鐘意薔薇園同處世之道,威廉明娜同雨果背景同人物描寫都好完整,薔薇園仲有超正過場CG根本無得輸
係你至會咁大反應啫
我玩過上一集,只係得一樣主城frame drop係最難接受
而所謂drop係60 drop到20,係難頂但正常唔會搞到玩唔落去
因為主城唔係dark souls 1個病村,入主城正常係冇必要打交,只係去升技交任放低幾兩,lag一樣做到要做嘅嘢,
今集NPC多又要打怪嘅場口真係好少
不過唔知你部master spec PC係咪機皇一入去就crash

其餘UI 道具箱 hotkey 少技能,呢啲當然係缺點,但扣幾多分真係見仁見智

真係有認真玩過上集
就知pawn係易育成咗,一代pawn要殺N咁多隻,試勻所有打法先識正常殺怪打弱點,1代pawn你帶佢打得多會養歪執嘢 補血,今集直接分4種唔使煩
任務1代務可以話9成都係戇鳩,2代都係弱不過叫似返係人玩
後期傳送點都係方便,10000傳一次玩落其實唔貴
仲有1代未有DLC前角色會升lvl嘅能力後期影響好大,今集暫時未有人研究出差太遠,不過可能依家怪係太易秒
職業亦因為怪太脆冇乜平衡好講
咁樣叫500蚊買大型DLC,玩Skyrim download mod一蚊都唔駛,或者等XGP更啱精明消費者

不過喺你眼中我講咁多就梗係死忠打手㗎啦
你屌撚晒鬼先係公正持平
企耐啲會比人打,監獄都係
舞會冇開你硬入都比人斬
你企耐少少就會觸法
會比十幾個士兵一人一刀斬到你郁唔到
再捉去坐監
其實有無解釋過隨從係咩人黎?
淨係好似講過佢地喺異世界黎...
其實佢地係咪一出世就註定左要做隨從?
少林寺18銅人
偷渡都會

企入豪華牛車過境

過完關落車就俾守衛圍毆

不過捉左我直接去火國監獄

牛車都唔洗搭

打爆罐罐囉鎖匙開門走人
不了了之個感覺係因為玩家做啲嘢冇回饋
公妃 隔離國大佬一樣留喺度 假王點都係雜魚 斯芬都係最後做揸旗
唔似隻雞幫佢就大仇得報 唔幫就同歸於盡咁有反差
係, 隨從由虛空誕生, 註定係協助覺醒者完成佢既使命, 令呢個世界可以正常運作, 正常係冇自己既意志
dd既世界每個人都有佢既職責所在

咩促使dd既世界運作, 佢所講既眾人意志, 其實可以理解為玩家
玩家開game, 開新一輪, 咪令到個世界輪迴多一次
佢唔郁你只係比時間你離開
你都唔走就追住你嚟斬
不過潛行個part真係要強化下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞