榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
盗賊隱身
有無人都係完全唔睇攻略玩
個魔弓阿婆係咁同我講我真係好鍾意你,但係.....重點係佢個矮人老公就喺佢隔離個CV冇聽錯應該係三石琴乃(seed艦長)可惜冇咗澤城
有,我成100個鐘5x級,而家火之國主線都未做淨係做支線+搵山窿+搵19證有時啲支線又SL下咁
唔睇攻略
但一卡任就招做過任務嘅pawn
接任位置做任過程真係FREE過頭

一代好似接任NPC會有提示?
而家玩game好享受隨心玩
雖然有時係有遺憾
有機會miss咗野
有綠雲 紅雲係頭頂
miss咗最多咪下周目搵攻略第一輪一定係隨心打&自己探索最正,不過而家啲人都係想跟攻略拿拿淋爆完機/白金完換下隻game咁
護衛任好撚on9
條友成日行行下原地自轉唔撚跟
dnlm on99自己跳海死撚咗
係...呢樣又退步, 咁多人名鬼記得咩
對話又無紅字,...好多野要喺言談間自己估
收到,即係要去解魔弓個洞?
係 一周目得𠵱條路
終於解到魔弓 同蜥蜴酒
爆完一周目都係升爆兩個職業
一定要第二三輪先試到其他玩法
我幻術 鬥士都未用過
玩到咁上下睇下資料網啦,諗住搵下武器裝備啦
然後感想就係,呢隻GAME係裝備上面真係好「無聊」
防具,全部都冇特殊效果,純數字
武器,有效果既得幾把,而且好片面咁,唔會有咩1+1>2既玩法。更甚係基本上個個職最勁果把武都係走去買,唔係冒險探索搵返來
我唔覺係退步
反而投入咗
人名唔記得有得查
有個任你要聽完對話等個阿婆慢慢走出屋再同𡃁妹傾計
正常人聽完見冇任就走,以為要等下次再嚟觸發
你如果下次係夜晚先嚟,成家人喺屋企你又係接唔到任
製作人真係痴9線唔想玩家接任務咁收埋晒

玩呢隻驚真係令人明白Ubisoft整罐頭垃圾幾咁用心良苦
你咁講會俾人話係打手
呢d真係見人見志,感覺係製作人想玩家多d同npc 交流
最好就係保留好似第一集咁有感嘆號但可以俾人熄左佢
其實武器防具可以唔洗買...有d探索就拎到
更遑論遲d 個dlc...有排你刷
一代升爆龍血級會有特殊能力
上油 減能力 中毒
今集唔知有冇
睇資料,最強武器既都係龍血晶換(買)
一開頭俾隻雀塞住個洞穴咁撚癲既

有兩隻boss係入面,頭兩次都中晒伏

第一次俾隻奇美拉屌打,完全唔夠抽,初始區域就放啲咁既樣係到

第二次諗住執晒個洞穴啲野奇美拉遲啲返嚟再打,點知係二樓開左隻類似死神既野出嚟,又被屌打

練到咁上下再返去打死神夠抽,但打打下佢走左落去奇美拉度落下層同佢打唔可以打到隻奇美拉,佢下層開龍捲風會捲左隨從條屍上上層之後隨從重要整醒埋奇美拉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞