榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 有人覺香有人覺臭 (4)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我用巫師掛波&冰柱控場 用魔弓R1打波 再用鬥士突進跑圖
YouTube 見人凝聚烈焰+斷頭台+是但一招 都好屈
試咗speedrun 隻game
死咗一次係因為屎忽痕捉住隻雀跌咗落海又唔想restart

二周目開始,裏世界+真結局
有啲地方做得唔好,例如我偷渡咗去獸人國再買屋+放基石
呢part可以順住主線做(不過我一拎通行證就飛到獸人村觸發劇情,整體冇浪費太多時間)
另外我解到去重逢(騎住佢去第二個神殿,為咗10萬同覆製基石)但呢part我覺得可skip,如是者可慳25 分鐘,但其實因為食龍塔冇去,反而去古戰場殺咗條龍拎咗必需15 龍結晶,所以另一角度睇時間係慳咗
最後裏世界完全冇行錯路冇浪費時間,我次序係拎住石灰岩去見精靈公主》直飛發掘場同火山城 〉預先主城斯芬出面放基石今周直飛 》 最後獸人村預先放基石喺殿入口,再觸發劇情時飛過去打爆
我覺得做得再好啲,唔解嗰6題謎等可以under 10 小時

係wor, 可以用其他職既技黎刷個波
主隨從
火山係邊到
地圖最下個區
火之國再過?
去咗水底城就會冇哂火山啲任?
我解魔弓手 唔小心搞到個阿伯變咗敵人點算
想問下劇情會唔會講紅色捉人落水果隻怪物點黎同埋有咩用?

而家先玩到搬村,50lv,主線係火之國陰影
佢個跑圖系統逼你計劃用飛石坐牛車定行路,玩熟左有時寧願行下順便練職執素材,好過專登刷。
想問下有冇人可以比魔導書我交曬5本先知有個𡃁妹想要
好似話3本就得 同埋咁樣將書比人既話係可以係贋品店買返
我係PC
有冇咁唔小心呀 想ntr人地老婆又唔認
終於去到交蜥蜴酒 點知得兩支
80個鐘全成就左
PC版, 除左主城有少少窒之外, 平均都無問題
依80個鐘係享受既, 7.5/10分 ,識搭牛車識插基石的話其實無咩行路問題
最煩係要執80粒證

改造方面魔攻類搵哂精靈村唔會有錯
匕首我搵左獸人all in攻擊力
魔劍矮人加打擊力, 咩細怪都一下打窒好爽

主城既窒都唔係好過份未至於影響行動活動, 始終我連寶可夢朱紫都捱得住爆左

缺點: 大怪種類偏少, 有用既武器少
分打擊同斬擊系, 好心就大劍/大槌 , 單手劍/槌各有一把最強啦
真世界除左趕時間救人同打料黎升裝之外, 好似係無咩勁裝執, 入去搵啊伯一買就係最勁既裝

希望佢更新唔好好似MHRise 咁擠牙膏, 2個月出隻大怪比你摸兩下, 開game動力都無

69Lv 麥叔巫師出借: 火球+龍卷風 4改龍晶杖, 4改全防具, 2*瞬法戒
ID: S183E1UEIB1I
水果酒+蜥蝪尾巴

合成
咪就係叫你去邊度邊度殺十隻怪,或者去邊度邊度送貨

我想講,同埋 FF16 d對白係唚到飛起,我唔知係咪英文配音問題(我唔係好接受到一個中世紀背景的人講日文)。
比我成個感覺係......覺得一個正常的人係唔會咁講野法。即係例如mass effect,BG3,DD2我都覺得NPC講野,都係一個正常人講野方式。

FF16我唔識形容,佢又唔係機械人講野,但係硬係覺得極度古怪。
好似.....一個大人同小朋友講野咁?唔係好識形容
的確唔易.....
但係果排我見d podcast, YouTube, reddit 全部吹到佢天上有地下無。
好彩同期有BG3頂住,如果唔係,佢拎到GOTY的話我真係會笑死
係.....不過好似一個角度用,自從15開始就係咁
講真,我自己都鐘意FF系列,佢出17我都會照買,但係我真心希望唔好再出垃圾
我覺得係真係有設計過。

講真,巴爾塔果邊真係好撚多怪,不過都唔係打唔贏(因為我岩岩開始練弓手,所以有少少辛苦)。
但係多怪之餘,我發覺d campsite一樣明顯密左。

即係成壇野佢係應該有諗過,係專登放咁撚多怪嚮度

同埋佢放纜車係方便,但係d閪雀一樣會襲擊你,擺到明專登
但係有時好正,我見d 雀執起隻卒掟落街
DD2啲支線真係好正 支線都整到幾個解法結局 真係冇乜驚做到
話時話,我想問功罪的棋子果個任

我一開始諗住畀錢嗰個乞衣,fast forward去夜晚然後跟蹤佢。
但係我發覺佢走返入去自己間屋之後就完全再出嚟。

之後我上網搵話要去貧民區酒館搵佢,但係都係搵唔到。其實正確嚟講應該點樣觸發?我再畀錢佢佢都唔收

同埋我想問進步的阻礙嗰個任務,因為佢要我搵雙手劍,但係一開始我就唔小心賣咗之後我都搵唔返畀佢。

咁我發覺入咗巴爾塔之後個任務冇咗喎,咁其實係已經fail咗定咩?
朝早會喺水池鳩噏
下晝會喺平民區嗰酒吧度吹水
夜晚返去平民區屋企一陣 等幾分鐘佢會換衫返去富裕區屋企 喺喺依段時間可以偷佢件乞丐衫

係咁推主線有機會做唔返之前啲支線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞