你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
係地鐵上面見到佢 起初無為意 之後發現原來佢都係度望緊我 我同佢對望咗幾秒 嗰下就通咗電 咁啱係同一個站出 正想問佢攞電話個下 先發現 原來佢講日文 最後無攞到 佢真係好靚 特別係對望嗰陣 我諗佢依家已經返咗日本
係地鐵上面見到佢 起初無為意 之後發現原來佢都係度望緊我 我同佢對望咗幾秒 嗰下就通咗電 咁啱係同一個站出 正想問佢攞電話個下 先發現 原來佢講日文 最後無攞到 佢真係好靚 特別係對望嗰陣 我諗佢依家已經返咗日本

利伸 巴
男仔同個曖昧緊ge女仔去歐洲旅行
第一日check in 民宿(有d鄉村feel)
返到房擺低行李
個女仔係床到玩手機
男仔貪玩想偷睇個女仔玩緊乜
哄埋去果陣個女仔岩岩好抬高頭
然後就kiss左(佢地ge初吻)
個女仔塊面即刻紅哂哩左入被窩
男仔就呆左不知所措
然後

個男仔捉返個女仔出黎再温柔咁錫左佢幾秒
利申 初戀 手已分

樓主好想你畫
我形容多d
男仔載黑框眼鏡 斯文
女仔啡髮 眼大 可愛

要等 同埋唔好咁大期望
嗰陣要陪一個女仔朋友去一間酒吧,就喺條街度見到個見過兩次既男人,佢同一大班朋友一齊,因為佢班朋友識我個女仔朋友,所以停低左吹水,佢木木獨獨咁掯住個背囊,佢嗰時都留意到我,我同佢對望左一下,但就好似望左好耐咁,個時個心跳漏左好多拍。
依家佢做左我男朋友
嗰陣要陪一個女仔朋友去一間酒吧,就喺條街度見到個見過兩次既男人,佢同一大班朋友一齊,因為佢班朋友識我個女仔朋友,所以停低左吹水,佢木木獨獨咁掯住個背囊,佢嗰時都留意到我,我同佢對望左一下,但就好似望左好耐咁,個時個心跳漏左好多拍。
依家佢做左我男朋友

對望真係不可一不可再
同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

下篇開始要概括啲 唔係真係變冨樫, 請見諒

真係好正啊 多謝樓主 好想喊
動漫節見到條女 一見鍾情
之後我走埋去同佢影相 張相keep左兩年了
好撚後悔冇問佢抄牌
佢cos四系乃 求巴打完成心願
發夢都想遇返個情節

多謝巴打!

多謝巴打!

高質post 幫推
樓主畫得好靚 等有facebook page

同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

食少啲煙啦

食少啲煙啦

有日放學 我突然另後望一望
見到佢對眼 就中意上佢
我係男 佢係女
佢送左一本我criminology嗰科要既書俾我
但我之前冇同佢講過我要呢本書 佢話佢係fb見到有人話係嗰堂要用既書就買左
今日打風樓主係咪可以喺屋企全力畫
我企係lift入面 然後架lift開門 一打開個下 我見到佢

高高地 樣cool cool地 個心變得勁緊張 入lift之後佢企係我後面 我完全唔敢郁
利申:藍絲

唔該晒樓主
有晚放工
佢車我入南灣睇星星
車程中,電台播緊「其實你心裏有沒有我」
我一邊聽一邊望住佢揸車既側面
覺得佢好charming
去到南灣,滿天星星,好靚
我同佢坐係放於沙灘上反轉既小艇上傾偈
之後我地上返車,係車上面訓左陣
到清晨時份,個天開始有啲光
佢就愈訓愈哄近我
我地鼻尖點鼻尖
佢用左手摸著我咀唇
我個心跳得勁快
個人勁熱 發滾咁

我:中長攣髮 大眼
佢:平頭裝 細眼
女係梳化訓著左,男既坐係地下靜靜望佢訓,女一訓醒mak大眼,男就錫女額頭
仲曖昧既時候 兩個放工出去摩士公園捉精靈 一齊食完宵夜就行去公園 突然過馬路既時候橋住我條頸 我即刻勁緊張 後來係球場坐低 佢就細細聲問我 「可唔可以做我女朋友」
未試過男仔開口講過呢句 所以個刻真係好心動好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞