你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike

我齊陰中長髮,佢係啲齊陰有啲似㗎仔頭個種髮型
當時本來係佢屋企,然後醫院打黎話我隻貓走左了,佢即刻車我去醫院,我抱住個紙箱,一邊行一邊喊,街邊有啲黃燈光。佢就默默陪住我。
唔算怦然心動既一刻,但我記一世。
好記得有次因為project同佢一齊出去買野
咩都傾傾到好開心
傾到我紅綠燈都睇唔到
因為我一直望住佢
點知原來紅燈黎
佢隻手一野勁大力捉左落我手臂到抆我返入黎

利申 藍絲 表白左失敗 雖然佢對我可能無野 但我就係好心動

好耐之前嘅事了

中六轉新校,佢中短髮,坐響課室窗邊張枱,而我坐佢隔離(留住條路),當時第一眼就留意到佢。

第二日佢冇返學,我留左份筆記俾佢,佢笑住同我講多謝。

You had me at hello.

個日約咗個男仔去睇戲,第一次見面,我早到咗,離遠見到佢行入嚟,真人幾高,我緊張到縮埋去小賣部嘅轉角位,再諗住偷望一下 ,咁啱佢就轉入嚟,跟住我地對望,個世界好似停咗幾秒咁。

P.s 我係長頭髮的,唔該樓主!
無論樓主你畫唔畫我個個都好 真心想問樓主會唔會諗住開個ig或者fb比我地繼續睇你畫
樓主係用咩app畫?
Procreate?

photoshop
一瞓醒又多兩頁 之前我想逐個畫,但睇怕要揀啲好有畫面感嘅泥畫
無論樓主你畫唔畫我個個都好 真心想問樓主會唔會諗住開個ig或者fb比我地繼續睇你畫

爆左post 應該會
當時喺天台同個女仔傾心事,忽然情到濃時叫咗佢恰埋眼,咁我就淺淺一吓錫左落佢塊面度。後尾到走啦佢都冇咩反應。一行落樓梯離開天台,突然轉身捉住我塊面一野錫落我個嘴度
樓主加油快啲畫到我
有一次係地鐵 觀塘綫往黃埔方向上左車之後 擁擠的人群推左我入車廂中間 之後突然見到一個座位未比人坐 於是我坐左上去

坐下後

我先發現原來有個綁馬尾,著連身裙的少女企左係我跟前

瞬間就比她吸引

佢翻咁佢手頭上既筆記 好專心地望住本書中的文字

佢認真既表情,神態 真係好吸引 好美

我直勾勾地望住佢 佢亦都無發現手上的書下面

有一個俾佢吸引左既男仔

佢翻書的手,因唸書而郁動的雙唇 如詩如畫

後來 她應該就到站了吧

佢收起了書本

我才發現佢下巴的左下 有一粒不大的黑痣

那刻我先知道美人痣為什麼叫美人痣

因為那個不完美的黑痣 是用來提醒我
眼前既美人 是真的

太子站 太子站

最後她在太子站落左車

留下了滿面通紅 心臟才剛剛開始跳動的我

見到她出了車門 我才恍神回來

但這時車門已關上

我立即後悔不止

我唔記得問佢電話

啊嗚

自己畫埋
其實冇咩特別 本身都覺得佢好普通
有一日 佢突然掩住個咀笑左一笑
個刻即刻中左箭
點解可以咁可愛
岀crew嗰陣自己走埋一邊食煙,因為其他同事都以為我係乖乖女唔食,食食下佢企喺我隔離,講左句「乜你都食煙架?」之後佢就拎支煙岀黎,叫我幫佢點,兩個人靠近駁煙嗰下

男嗰個中長頭髮,扎起左
岀crew嗰陣自己走埋一邊食煙,因為其他同事都以為我係乖乖女唔食,食食下佢企喺我隔離,講左句「乜你都食煙架?」之後佢就拎支煙岀黎,叫我幫佢點,兩個人靠近駁煙嗰下

男嗰個中長頭髮,扎起左

啊仲有文青眼鏡
lmlm
同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

下篇開始要概括啲 唔係真係變冨樫, 請見諒

依篇畫得好正
我同佢去咗紋身 等緊嗰時佢一路好驚咁望住我 到我紋嗰時 佢眼濕濕咁 我同佢講(你喊咩呀 又唔係你痛 ) 之後返到上去佢竟然喊曬咁話驚我好痛 流曬血咁 真係傻豬黎
如果樓主有興趣知我同佢既故事 想詳細啲講又唔想自爆 加我tg 啦https://t.me/Tinsc
支持樓主 好靚
你出書我一定買

btw:

想畫男雨中求同條女復合失敗
女既嫌煩但唔好意思
條仔就已經暴走咁濟
有一次喺條街度同個女仔行
記得係秋天開始轉涼嘅日子
條街上面嘅人都衝忙咁趕返屋企
鋪滿落葉嘅街道就好似變咗屬於我地兩個嘅空間
我地唔係喺學校認識
但遲啲大家都要面對公開試
我好驚畢業之後大家會少咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞