你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
係一次學校交流團入面同其他學校一齊去,見到個女仔歌笑容笑得好燦爛同天真,之後就一見鍾情
btw衰左
初初識男朋友既時間覺得佢好黑人惜
直到有一日返工又見到佢 佢當日著住西裝
佢行過黎同我say既時候突然成個視野除左佢好清晰
其他都朦晒 好似除左佢咩都見唔到咁

可惜佢依家比我養肥左 成個相撲手咁
個時我仲係讀緊中六 而佢就係上一屆畢業 因為dse考得好學校請佢返黎教口試 我係樓梯走廊見到佢已經覺得好心動 因為佢好書生好文質彬彬既感覺 之後係佢教緊班個陣偷偷地係課室門口塊玻璃到遠遠望住佢 佢專注皺眉頭聽住啲學生小組討論個樣真係好吸引 因為佢坐個位斜望係見到門口既 之後比佢發現佐我偷望佢 佢望住我笑一笑 個下我即刻係門口癲佐 最後做了男朋友 不過只成ex 媽啊諗返都好青春
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

宜家先第六頁
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

休刊啦
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

休刊啦

叫直子幫我畫
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

休刊啦

叫直子幫我畫

你去打麻將
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

休刊啦

叫直子幫我畫

你去打麻將

仲可以打陣dq先 等你食飽飯冇屎屙畫啦
可唔可以幫一幫我,

我同我女友都係一見鐘情,雖然分開左,最近我電話唔見左,無哂同佢既相,我好掛住佢,同時我都計劃緊追返佢,因為都聽到佢其實都仲掛住我

是咁的

我同我女友係海傍第一次見面,當時我係自彈自唱緊,而佢就坐左係到聽我唱,佢著連身裙,波鞋,長髮但無紮,果次之後佢有次同我講返,佢其實第一眼見到我就知我地唔會係做朋友,一定係男女朋友 我好掛住佢,我好比佢知,當時既我都係咁樣諗

希望你幫幫手,好想重現返果個畫面,
巴打祝你身體健康,長命百歲,搵錢多到搵唔哂
我同個同學行出校門吹水
佢著住附近學校校服 橫過喺我眼前
佢把長直既馬尾係放喺右肩前 眼好大架
於是向佢間學校既人打聽
幾個星期後終於約左佢出黎
我地都係著緊校服
見面時 互望左幾秒 之後大家都面對面笑左出黎 再尷尬笑住咁擰開面
可唔可以幫一幫我,

我同我女友都係一見鐘情,雖然分開左,最近我電話唔見左,無哂同佢既相,我好掛住佢,同時我都計劃緊追返佢,因為都聽到佢其實都仲掛住我

是咁的

我同我女友係海傍第一次見面,當時我係自彈自唱緊,而佢就坐左係到聽我唱,佢著連身裙,波鞋,長髮但無紮,果次之後佢有次同我講返,佢其實第一眼見到我就知我地唔會係做朋友,一定係男女朋友 我好掛住佢,我好比佢知,當時既我都係咁樣諗

幫推
同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

下篇開始要概括啲 唔係真係變冨樫, 請見諒

可唔可以幫一幫我,

是咁的

我無問題呀, 但我驚我老母不保
[quote]同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

頂畫錯左女俾煙男
好靚,好羨慕
喺巴士上面 我訓左落佢膊頭
佢順勢攬住我同埋揉我個頭
咁就一齊左
同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

下篇開始要概括啲 唔係真係變冨樫, 請見諒

好有feel好靚呀
樓主好正! 畫多啲!已正評!
中學有年開學第一眼就覺得佢佢好靚
周圍既女都比唔上佢 佢係最獨特
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞