你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
我果type 完全好hea
番工睇下有冇野做試下接力先

lm

可唔可以變返畫幽遊嘅冨樫
[quote]我果type 完全好hea
一齊溫書,側面望住佢一路認真温書,一路用手撩起個頭髮放到耳後
[quote]我果type 完全好hea

睇住個稿先
一開𨋢
見到個長髮短裙OL單腳屹起頂住個袋搵緊野
然後大家互望
有一日我喺地盤做完嘢,去後巷煲煙,見到個女仔喺度喊,我驚佢有事,所以企喺附近陪佢。之後幾日我都有意無意咁去果個位撞佢,有幾次仲一齊煲煙。之後我鼓起勇氣自我介紹,最尾我地一齊左。
樓主 爭一個就畫到我嗰個喇 畫埋佢呀救你
推下先,睇下有無新圖
平安夜同個女仔出街,咁因爲一d小事(唔太記得)就同佢嘈左幾句,跟之後係條街到都係一直佢行前面我跟佢後面咁行。咁行到中環一棵好大的的聖誕樹前面,佢就突然擰轉身,張開對手咁慢慢行過黎,我又好似同佢有種默契咁做返同一個動作咁慢慢行去佢到。大家都係一句野都冇講,十步,五步,三步,我地愈行愈近,最後係棵好多燈飾的聖誕樹前面攬埋一齊。個種感覺真係覺得唔洗講野,淨係突然一個無理由的擁抱就勝過千言萬語

就算樓主畫唔晒,睇到咁多咁冧既故事都好夠

正解
今天看這段歷史 像褪色午夜殘片
笑話情節 此刻變窩心故事
現時大了 那種心跳難重演
極燦爛時光 一去難再遇上一次

怎努力 都想不起 初戀怎會改變
情侶數字 我屈指一算大概知
奇怪卻是 每戀一次 震憾總逐漸變得越淺
令人動心 只得那次

想想那舊時日子 像褪色午夜殘片
任何情節 今天多一種意義
同佢瞹昧緊嗰陣一齊出過街 全程都大家都行得好近大家 係手臂貼住晒嗰隻 過馬路嗰陣佢無啦啦拖住左我 嗰刻個心勁緊張又好開心 個心跳得好快 好想問佢點解要拖住我但又驚問完佢會鬆手 之後搭巴士都一直無鬆到手 我捱係佢膊頭 就咁坐到落車 到依家都依然記得當時種心動
Btw 已成ex

同佢瞹昧緊嗰陣一齊出過街 全程都大家都行得好近大家 係手臂貼住晒嗰隻 過馬路嗰陣佢無啦啦拖住左我 嗰刻個心勁緊張又好開心 個心跳得好快 好想問佢點解要拖住我但又驚問完佢會鬆手 之後搭巴士都一直無鬆到手 我捱係佢膊頭 就咁坐到落車 到依家都依然記得當時種心動
Btw 已成ex

你返嚟啦
Btw 已成ex

終於!!!
Btw我依家搵到個更適合我嘅人啦
但係都要同樓主你講返多謝 呢個po陪我走過左失戀 再陪我開始左感情上新嘅一頁
Btw 已成ex

終於!!!
Btw我依家搵到個更適合我嘅人啦
但係都要同樓主你講返多謝 呢個po陪我走過左失戀 再陪我開始左感情上新嘅一頁

恭喜哂 ~~
再講係咪真係想畫死樓主

畫到過年

巴打畫哂未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞