你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
初七人日果日 佢話同我生日呀買個蛋糕俾我呀 然後夜晚我就買左個雪芬蛋糕
上面仲插住支蠟燭 同佢一齊吹 之後我地就係同一張床上面一齊睇戲睇哈利波波 又睇左鬼片 之後佢突然望一望我 我地對望左十幾秒 佢對住我笑得好甜好燦爛好靚 然後我就心動了 唔該哂樓主
搭巴士她永遠都坐上層車頭 仲要攬安全帶
因為佢細粒 雙腳掂唔到地
睇住佢玩手機/訓著
每次都覺得佢好可愛

最尾一幅圖 (ಡωಡ)

好似hunterxhunter其中一個角
我同一個大5歲嘅女仔入戲院
睇「One Day」
因為佢又係電影迷,又不拘小節,所以我地有一段日子玩得比較埋
本身我對佢有感覺,但無諗到睇睇下戲我下意識望一望佢,佢望住螢幕,好鍾意電影個樣我真係要忍住唔強吻佢
初七人日果日 佢話同我生日呀買個蛋糕俾我呀 然後夜晚我就買左個雪芬蛋糕
上面仲插住支蠟燭 同佢一齊吹 之後我地就係同一張床上面一齊睇戲睇哈利波波 又睇左鬼片 之後佢突然望一望我 我地對望左十幾秒 佢對住我笑得好甜好燦爛好靚 然後我就心動了 唔該哂樓主

補充 個女仔長髮無陰 左邊面有酒粒
Pish
聖誕,係英國學校一個單車屏,一個女仔送咗一份禮物,用禮物紙包住,男仔返到屋企折開嚟睇,完來係一隻白色嘅熊啤啤公仔。
原來嗰女仔一直都覺得嗰男仔少少肥好得意好似隻熊啤啤
男仔為咗多謝女仔第二日去town 行咗好耐諗住送返隻熊啤啤俾佢當做回禮,亦都係大家嘅信物.
問題係嗰男仔隻腳唔係好行得(少少跛),但係佢都行咗一間又一間,好辛苦最後先買都隻啡色嘅熊啤啤送俾嗰女仔,個女仔都好開心
唔該晒巴打
皮已正
聖誕,係英國學校一個單車屏,一個女仔送咗一份禮物,用禮物紙包住,男仔返到屋企折開嚟睇,完來係一隻白色嘅熊啤啤公仔。
原來嗰女仔一直都覺得嗰男仔少少肥好得意好似隻熊啤啤
男仔為咗多謝女仔第二日去town 行咗好耐諗住送返隻熊啤啤俾佢當做回禮,亦都係大家嘅信物.
問題係嗰男仔隻腳唔係好行得(少少跛),但係佢都行咗一間又一間,好辛苦最後先買都隻啡色嘅熊啤啤送俾嗰女仔,個女仔都好開心
唔該晒巴打
皮已正

補充多少少,嗰女仔最後撲過嚟攬住我
希望有一幕係兩隻熊啤啤坐係到互相挨住對方

龜速進行, 睇怕要畫到2046

[img][/img]
樓主加油啊

龜速進行, 睇怕要畫到2046

[img][/img]

[img][/img]
幾年前既某天
收到網友的來信
信封 和郵票上的圖案都是陌生的
和香港的不一樣
佢只係傾過幾年的網友
從來未見過面 但只對佢有感覺
拆開信封 看到佢既字跡清秀 字裡行間透露出的關心
一種興奮心情湧上心頭
雖然我們可能只係生命𥚃既過客
但現在我終於擁有一樣屬於佢既野
証明佢曾經係我既生命裡存在過
幾年前既某天
收到網友的來信
信封 和郵票上的圖案都是陌生的
和香港的不一樣
佢只係傾過幾年的網友
從來未見過面 但只對佢有感覺
拆開信封 看到佢既字跡清秀 字裡行間透露出的關心
一種興奮心情湧上心頭
雖然我們可能只係生命𥚃既過客
但現在我終於擁有一樣屬於佢既野
証明佢曾經係我既生命裡存在過

新海誠FEEL
畫得咁好
畫得咁好

過獎 我想畫得更好所以搵各位巴絲俾野我練, 個個人經歷唔同所以一定有好多類型嘅野畫
樓主勁撚到
講下中學果陣段mk初戀先好on9好毒咪笑我
果陣已經鐘意左個班長好耐,但一直唔夠薑約佢,有次成班人出黎游水,游完水打算沖埋涼走,我沖完見到佢係坐左係出口張凳度,我坐左係佢格離一陣問佢一唔一齊去買野飲,飲野果陣好想表白真係唔夠薑,所以係佢面前whatsapp同佢表白(屌佢果陣部電話有通知都唔睇,要我話:咦好似有人搵你喎先肯睇)佢睇完話想聽我親口講,最後鼓起勇氣同佢講之後得米
唔該晒樓主
喺讀大學時嘅一個暑假走左去做會展炒散。
初初見到佢嘅時候戴住眼鏡,冇咩特別,但做緊嘢時候見佢幾好人又笑得幾甜,大家經常互補對方不足,有時仲要交換做嘢嘅崗位。
有一日返到去見到佢冇戴眼鏡,我呆左幾秒。一直以黎我都冇咩女仔睇得上眼,但佢嗰種可愛完全係我鐘意嗰類,而且又細我一年。因為我高佢一個頭,再望望佢「鱷」高個頭對住我講嘢個樣,大獲了,我心裏面突然產生一種好想一直守護佢嘅諗法。
之後嗰日收工好彩地撞正大家都係搭地鐵返屋企就傾左一陣計,發覺大家好好傾,仲有都鐘意睇日本動畫。見佢發現我都睇動畫時嗰個興奮樣,我嗰心跳立即好似停左一停咁,之後漸漸產生左想追佢嘅念頭。

Sorry, 嚴格啲講係心動嘅兩刻,辛苦哂樓主,覺得你畫得好有feel

講埋落去,可惜呀,傾傾下知道佢喺台灣讀書,而我就係英國,大家都冇咩機會再見面,最後我選擇收埋呢份感情,廢時慯到大家啦。 希望佢搵到個好男仔啦。

P.S.: 宅男一個,仲係A0,佢係我一生人中第一個令我心動嘅女仔
企地鐵果陣 chok 一chok成個人企唔穩
之後佢笑一笑講捉住我咪得囉
我係男佢係短髮女仔
個陣係上堂present
我地第一組pre完冇野做
個男仔就問我借MacBook用
原來佢係用黎上YouTube聽歌
佢見我望住佢 就問我一唔一齊聽
我話好 佢就插耳機 分一邊俾我
個吓同佢共用耳機 心跳好快
仲記得係zedd首beautiful now
之後佢問我覺得首歌點
我想答 唔知 因為我啲注意力係曬你到

落堂時間 有一堆人被點左出去聽野
佢地企係到圍住聽 而個男仔好高
所以佢企係最出邊咁聽
咁我好無聊咁想撩人玩
我就掂一掂佢膊頭 就背住佢蹲低
原先以為佢會鬧我同打我
點知佢摸摸我個頭 好溫柔咁話好無聊啊你
當堂紅都臉晒 頭也不回咁爬走左

識我既唔好相認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞