你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
幾個朋友一齊唱k果陣 同佢合唱勾手指尾 互相對望 仲勾住手指尾唱 成個世界好似返佢
巴打有無FB page like下?
同個新朋友一齊出去食煙, 食食下傾心事, 點知最後大家都已經冇煙, 而我就得返一支, 最後一支兩份食。好有印象個煙咀仲有紅色既唇膏印

下篇開始要概括啲 唔係真係變冨樫, 請見諒

好有feel好靚呀

月色真美神作
個時夏天同現任男朋友曖昧梗 之後某一日夜晚買咗啲消夜坐係到食 食食下我個嘴角污糟咗 我想攞紙巾抹嗰時 佢就攞住張紙巾伸過黎幫我抹 講咗句"我無試過咁樣照顧女仔 可唔可以之後都比我一直照顧你" 之後就一齊咗

樓主畫得好靚 加油呀!
一堆朋友一齊 企係巴士下層
一dup車 佢壁咚咗我
佢一隻手頂住 廢是中落我度
但佢個時又唔知我中意佢
佢又好似無咩事咁同fd 繼續傾計
得我自己塊面紅紅地 繼續ff
同男朋友大家都係初戀
有日行行吓街佢好突然咁錫左我一啖(嗰次係初吻)
之後我呆左幾秒就dup頭低塊面勁熱
好羞澀

無呀 , 諗住遲下再搞

無呀 , 諗住遲下再搞

真心全力支持
第一次見係上chem lab
我地係格左條走廊咁坐格尼
我勁無聊擺左隻手係果啲磅上面磅下
然後部野就響 佢就望一望我
我已經勁怕醜dup低頭
之後再見就係上cs lab要打code果啲
臨走之前一定要做岩張工作紙先走到
果陣初初開學未識到fd
側邊啲人又走哂 我完全唔識
膽粗粗拎轉面問
「我想問可唔可以借尼睇下」
佢就笑住咁答「攞去丫」
佢一笑 真係勁charm
即使佢帶眼鏡都見到對眼勁靚
啲牙又勁齊勁白
我係絲呀
個時同佢食完飯 一齊行返屋企
去到一個好暗得小小街燈既地方
佢一直重複叫我個名 咁我就一直答咩事啊
佢突然彈左句 不如你做我女朋友囉
我塊臉即刻紅到爆炸 個心跳得勁快
因為冇咩被表白經驗 我就講左句 我好緊張啊
佢就話 你唔洗講野 比我拖住就夠
跟住佢就拖住左我
個一刻覺得佢好man
本身諗住搞笑po 諗住睇一陣就訓
點知又畫得幾認真幾靚 睇到live
睇畫變咗睇人地嘅感情事 好浪漫
中學放左學之後同佢係走廊耍花槍
點知玩得太hi整跌左走廊個垃圾桶
咁岩有老師樓梯行緊上黎
然後佢一野拖住我跑左落樓
直到出左校門 大家都無放手
果種你眼望我眼 而大家都唔需要解釋既感覺真係超正 果一刻完全融化左
初戀 已分

麻煩巴打
畫得好靚呀

個時仲係好朋友,係機場過夜,覺得好攰忍唔住挨左係佢膊頭瞓,明明佢都好攰好眼瞓但都坐矮啲等我可以瞓得舒服啲,仲唔瞓search行程資料。瞓左陣精神翻覺得咁樣做唔好就坐左起身,但佢就用手拉翻我個頭去佢膊頭度,個下真係好man 宜家做左男朋友

感謝
去camp成班人講鬼故
我唔想聽 帶曬耳機睇電話
係床到
跟著個女仔 訓左啦我大脾到一樣聽歌
本身已經好夜 又有兩位朋友出左去
我擔心佢地有事 所以想出去搵佢
個女仔又話要跟我去搵 驚鬼故
行行下個女仔話好驚好黑
佢攬實左我隻左手去佢個身到
我又唔敢同佢對望
果種感覺
嗰陣同緊個曖昧緊嘅女仔約左出街。

佢同我都有食煙嘅,行行下就喺後巷幫自己點完後再同佢點,吹左陣水之後我話隻手有啲凍,然後就左手拎住煙右手拖住佢。

佢話:乜你咁隨便拖人架! 然後佢就冇再放開隻手,我都順勢拖實佢

呢一格好有feel睇都覺得sweet
個女仔係便利店做收銀我係常客
有次我排緊隊聽到佢同同事講起印花換公仔但佢抽極都極唔中想要個隻 我醒起自己有一隻
第二日我再去買野個時扮抽多左送比佢,佢見到之後好開心咁收左仲細細聲講左聲多謝 離開左間便利店之後係玻璃窗出面見佢攬住隻公仔笑得好甜 個一刻比佢笑容吸引住
畫得好靚呀

個時仲係好朋友,係機場過夜,覺得好攰忍唔住挨左係佢膊頭瞓,明明佢都好攰好眼瞓但都坐矮啲等我可以瞓得舒服啲,仲唔瞓search行程資料。瞓左陣精神翻覺得咁樣做唔好就坐左起身,但佢就用手拉翻我個頭去佢膊頭度,個下真係好man 宜家做左男朋友

感謝

覆完先追po,發現原來唔少人都係挨膊頭個下心動
好細個果陣去秋季旅行
同D朋友周圍行
當時有把女聲叫我
我寧轉面就見到條女D頭髮比風吹起左
就好似吹向左邊咁啦
果時仲好細個
覺得果條女好有女神feel
咁多年都記得呢件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞