你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
畫死樓主 留名先

有拖無欠啦

樓主咁夜都唔訓
留名
中學時期開學 右邊隔住走廊坐左個唔識嘅男仔
佢面向我嗰邊但冇望住我因爲老師喺我左邊 佢聽緊老師講野
第一眼覺得佢好白淨好靚仔
望吓望吓發現佢隻眼好大好靚好吸引
有種 如果佢係我男朋友就好喇 嘅感覺
望左分零鐘
突然佢將佢嘅視線由望向我身後嘅老師轉為望向我
轉左做四目相投 對望左幾秒
個心跳到去大西洋 立志今個學年一定要追到佢

唔該巴打
LM
個陣我係港島區返緊工
有個曖昧緊既男仔whatsapp 左一張係kfc食緊葡撻既相比我睇
我問佢:係邊到食?我都好肚餓好想食啊!
佢話佢係將軍澳同朋友食
跟著公司突然好多野搞好忙
過左半個鐘後
突然見到個男仔攞住件葡撻上公司搵我
個下開心死,個心就黎溶
我問佢做咩特登過黎呢到
佢話:我知你想食葡撻啊嘛,所以咪買比你食,你要趁熱食啊,凍左就唔好食架啦
佢係將軍澳專登過黎我公司
就係為左比葡撻我食
佢比完我仲要急急腳咁走
因為佢之後要返將軍澳幫人補習
我仲記得個日全日都好開心
但而家無疾而終⋯⋯
補充返,個男仔大約180cm,戴眼鏡,大隻,著黃色hoodie
唔該樓主
約左位絲打去海馬公園
排碰碰車過陣側面咁望住佢講野
時不時宛然一笑
然後就迷上了
利申 而家女朋友
wa,勁!
故事好睇,樓主d圖好靚
係DSE後人生第一份pT 係書展到做 間蚊型書店 請得兩個pT 我同咪佢 然後好多時我唔夠力拎貨 佢都會幫我拎 好多工作野上都幫我 可惜做書展翻得果幾日 本身都以為冇咩機會 到左last day 個日 pack 箱收場 pat pat 下俾封箱膠紙痴住我條馬尾 佢即刻過黎 邊笑我on9 邊幫我整翻好D頭髮
初戀啊 好掛住你
正皮係俾樓主d畫
超正!!!樓主一定係好人
btw加速
係旅遊巴最後個排我望緊出窗口,佢坐我右手面訓緊教,我望到悶之後無聊望下佢訓教,佢突然醒左,四目交投。
最後一張

大家放心我點都會畫哂 #sosad
留名等睇
睇嚟樓主真係富奸fans 啲畫風好似佢
sheshe得唔得
樓主加油
小弟係日本約左班架仔架妹打波
打完之後有個日本女仔話同我順路番去
果陣係一月凍到仆街
行番去條路無遮無掩
又大風又有雨粉
見到Lawson 就買左支熱野飲
2條友就用對手捉實支野飲
點知2條友on99鬥玩用口噴熱氣
好快飲曬啲野飲
之後跑番我屋企
到左我屋企後佢好快走左 原來佢係住同我同一條線 不過差6-7站 要趕尾班車

東日本JR 我屌你老母
果時我同佢仲係好朋友 fd到已經乜都講得
於是有晚我覺得係時候 同佢講我屋企野
一邊講 一邊喊
佢無出聲 但feel到佢好認真聽
由不停摸我個頭 到攬住我
攬左好耐 佢錫左我額頭一啖
果陣我唔知比咩反應 佢再攬番我
之後我想分番開 對望左好耐 佢錫左落我咀到
果刻個心卜卜卜卜跳

之後我地一齊左 到宜家半年
傾番 佢話因為呢一次對我有左feel
而我一直都對佢都有好感
上面個情景 我唔會忘記 第一次對人咁有感覺
我愛你 多謝你一直以黎對我咁好
strong post LM
Ocamp 跳口水舞 跳到浪花一朵朵嗰陣係圍內外圈 面對面咁嘅
跳到:我知道有一天 你一定會愛上我 個動作係指住對面個人跟住畫心心
嗰陣我喺外圈佢喺內圈 本身唔係對住
唱到呢句佢專登攝過去企我對面畫心心比我

唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞