你講你對人一見鐘情/怦然心動嘅一刻,我將佢畫成幾格漫畫

394 回覆
865 Like 8 Dislike
strong post lm
平安夜同個女仔出街,咁因爲一d小事(唔太記得)就同佢嘈左幾句,跟之後係條街到都係一直佢行前面我跟佢後面咁行。咁行到中環一棵好大的的聖誕樹前面,佢就突然擰轉身,張開對手咁慢慢行過黎,我又好似同佢有種默契咁做返同一個動作咁慢慢行去佢到。大家都係一句野都冇講,十步,五步,三步,我地愈行愈近,最後係棵好多燈飾的聖誕樹前面攬埋一齊。個種感覺真係覺得唔洗講野,淨係突然一個無理由的擁抱就勝過千言萬語
約左個有好感既女仔出黎食糖水
知佢鐘意公仔 就買左隻比佢
咁岩傾計傾到鍾意咩公仔 佢就話鐘意某某角色
我又咁岩買左個隻角色既公仔(事前唔知佢鍾意呢個角色
跟手送左比佢
佢收到個一刻 笑容靚到痴線
搞到我個心跳左勁多下

終於搞掂一個 sorry 我畫得慢大家等下

未追晒post 本身覺得畫得好正 結果最後一張勁似鬼故
第一次出街之後送個女仔到佢屋企樓下 忽然佢話驚我唔識路送返我去西鐵站 我咪話好囉 之後就有講有笑咁講吓自己既生活點滴俾對方聽 行到西鐵站未上橋既位我諗住自己行上去叫佢唔使送 但佢堅持要送到閘口 我諗住叫佢可以走先(其實係想去附近搵個地方可以食支煙) 但佢堅持要睇住我上扶手電梯 最後拖拖拉拉 又係閘口度傾計咁 搞到尾班車就到既時候我先入閘上扶手電梯 佢又行緊出站 互相睇住對方走...

(p.s. 係天水圍站 好想留低呢個最美好既回憶 )
跟手送左比佢
搞到我個心跳左勁多下

最尾個張我以為要殺人
跟手送左比佢
搞到我個心跳左勁多下

你講完我都覺
第一次出街之後送個女仔到佢屋企樓下 忽然佢話驚我唔識路送返我去西鐵站 我咪話好囉 之後就有講有笑咁講吓自己既生活點滴俾對方聽 行到西鐵站未上橋既位我諗住自己行上去叫佢唔使送 但佢堅持要送到閘口 我諗住叫佢可以走先(其實係想去附近搵個地方可以食支煙) 但佢堅持要睇住我上扶手電梯 最後拖拖拉拉 又係閘口度傾計咁 搞到尾班車就到既時候我先入閘上扶手電梯 佢又行緊出站 互相睇住對方走...

個女仔係呢個髮型 不過有啲瀏海咁

個女仔係呢個髮型 不過有啲瀏海咁

其實好似妳上面果個漫畫咁樣
跟手送左比佢
搞到我個心跳左勁多下

最尾個張我以為要殺人

我下次留意下
嗰時重同佢曖昧緊
約咗佢一齊去睇戲
係睇睇下戲嘅途中
我扭個頭去望下佢
印象中佢坐我右邊
咁啱佢又扭過嚟喎
透過熒幕照嚟嘅光
佢輪廓同樣好清楚
眼仔碌碌咁望住我
但係四圍都黑媽媽
嗰一刻眼裡只有她
然後我
不知哪裡來的勇氣
慢慢咁
哄埋去錫咗佢一啖
嗰一刻
世界好似靜止一樣

畫死樓主 留名先
畫死樓主 留名先

有拖無欠啦
有個鐘意左好多年既女仔唔開心打俾我問可唔可以陪下佢
我就即刻飛的去佢屋企樓下
搵到佢然後一齊坐左係佢屋企後樓梯
佢挨係我膊頭度喊
我同佢拖住手一人一邊earphone聽住歌
佢同我講左幾句野
呢個時候原來我地塊面已經好貼近
我地互相望住對方幾秒
然後我好快錫左佢個嘴一下
跟住下一秒到佢錫返我

個個時候大概係我最幸福既其中一刻

樓主啲畫 令我怦然心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞