點解無咩美國人簡移民香港?

390 回覆
4 Like 41 Dislike
可以搵人搞 或整啲易搞嘅植物
住緊灣區 花園10000+ sqft
鍾意有花園 覺得都幾重要
今日休,但xfinity 個冚家產又internet outage
你都幾有錢
有錢乜都好嘅
大yard 好正
但要有時候享受
太多時間打理 太少時間用就無謂
如果你個後院正正方方小雜物,一個acre 左右用佢都ok 嘅

https://www.amazon.com/dp/B087YZCNDJ
似成班係樹扮工多D
我覺得美國嘅香港人可能一般都係因為搵錢而搬過來 對香港嘅現況無英國嗰邊咁著緊
十點都未到連扮工都唔使
美國橫跨GMT-5 到-10 嘅
有人啱啱起身,有人可能已經放緊lunch
咁睇你遇到嘅香港人係幾時/咩背景嚟到美國。
香港同深圳可唔可以以用美國同加拿大咁比
你實係係美國 呢啲都知
xfinity真係仆街 成日都outage
北加大仆街:Xfinity, PG&E 同埋成日老點嘅Apple Map
我覺得Apple maps 好過Google maps Google maps 次次過哂先叫我出
Apple Maps 揸車係好用過Google Maps
Lane, 紅綠燈, Stop sign, 同埋路線個interface 都清晰過Google

不過佢唔識避塞車嘅路
明明出門口佢suggest嘅路係藍色唔塞好順
一上到freeway就塞到傻佢先即刻變紅色
睇返佢一開始話慢啲嗰條route 點知重快過而家呢條
永遠點條最塞車嘅路比你
反而Google 反影traffic 情況做得好好多
同埋搵鋪頭嘅話Google 容易搵啲, update 啲
屌你老母xfinity 我難得唔使做你同我停到中午都未得
你掩飾唔到喇
5G唔夠快同香港啲fd打機 雖然xfinity 400mpbs 都爆哂ping
佢熟過唔少自稱喺度住嘅
We’re aware that you may be experiencing a service interruption and are working to resolve the issue by approximately 03/28/2024 06:30 PM (Pacific). We apologize for any inconvenience and appreciate your patience.

痴撚線… 未到10點開始停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞