點解無咩美國人簡移民香港?

390 回覆
4 Like 41 Dislike
我係Aus耐左反而覺得呢邊D白人比起想像中blend in 唔同culture好多
唔知關唔關相對上近亞洲 雖然都唔太近 同埋本身就多亞洲移民事

最搞笑初頭去到見到悉尼班鬼佬成班圍埋食蒸魚同食麻辣火鍋
返工班人lunch會約埋去食麻辣燙 我都唔識比反應
好 多謝介紹
得閒睇下
除咗係international politics度見識過美國大學生點睇中國後 我都完全冇聽過美國人發表政治意見

全部sanctuary cities都係咁 好歡迎illegals嚟 但唔好搞到佢地就得
100%神還完
我都住過aus一陣 不過係西岸
所以應該同NSW Queensland Victoria好唔同
澳洲人真係laid-back nice好多

你班鬼佬好搞笑 我都未見識過
你絕對可以去下美國體驗下
一講政治會傷感情 所以我都唔會講 除非佢地講先
Fiona 都j得落成套劇個樣似冇營養啲窮撚
佢應該真係美國住啦,睇回覆時間瞓咗成晚 應該東岸人
澳洲東岸既白人應該最中西合璧
佢真係日日日夜夜都係度覆
不過如果真係東岸 琴晚都可以覆都咁夜咩我瞓咗佢都重覆緊
人假 但都有自然景點可以去睇下嘅
佢地假好多時間都係保護自己
不過唔住美國係唔會明點解有啲人會對政治咁極端
個邊咁多亞洲人都要慣
我瞓嗰個時間佢停咗 咁或者Midwest 差一個鐘
有啲5000+ sqft 花園我真心接受唔到 剷草都剷到傻
NYC冇好亞洲菜食
Toronto is calling
理想中嘅美國
有咁大花園我成日都幻想有個泳池有個揸菇池,但現實到有嘅時候肯定得草,個個禮拜放工攰到死都仲要剷草
不過一日住加州應該都唔需要擔心花園大呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞