點解無咩美國人簡移民香港?

390 回覆
4 Like 41 Dislike
有冇用過robo mower?
或者每個月俾錢俾人搞

住得偏僻啲有更多嘅options
Boba呢啲垃圾
好心就叫佢飲香港奶茶啦
我就係有5000+ 草地,呢幾年都係比錢人剪,換咗兩間公司,都冇個做得好,今年試吓自己剪。

我同事個yard 有 1 acre , 都係自己剪,真心勁。
Midwest冇
NYC緊係大把啦
好想去Toronto試香港野
基本上我識嘅所有NYCer隔幾個月就會上Toronto食中菜再行T&T買手信
大華99完全係垃圾
類似嘅現象有Seattle人上Vancouver飲茶
自己買架John Deer 啦,坐喺度飲住啤酒嚟剪草,跟住就唔再用acre計自己個yard 幾大,用one beer yard / 2 beer yard 計

如果住多雪地方冬天可以換埋個橙嚟鏟雪,大工程嘅yard work又方便好多

架嘢夠大嘅話斬樹可以拖Fire wood
唔好講啦
我呢度啲boba98%都飲唔落口
香港奶茶更加唔洗諗
Vegas有間叫brew tea bar boba超正 重有香港奶茶揀
大統華齊到傻,仲有人哋用加幣 (美金75折)
你有機會去一次就明
Chicago 都算係Midwest喎,雖然唔夠Toronto ,但係點會冇嘢食呀?

不過在南D嘅mid west 就真係冇香港野食
但係收返你13% tax

以前仲要15
係NYC食過一間中菜 都係唔太正
睇嚟Toronto Vancouver先係北美嘅香港菜之選
呢度都有個兩間 但好撚難飲 飲一啖都會有糖尿病咁
係幸福堂飲得過
上面位ching好中 因工作關係要同美國人交流 佢哋真係好自大 想要咩就要咩 要全世界就晒佢
我住suburb, 屋企附近都有貢茶,同好多日本餐廳,不過麻麻地好食,多數大陸人開,少數韓國人開,但都有一兩間係日本人開。
主要加拿大對呢啲外國食品個入口管制無咁麻煩,同埋駛得起嘅香港人比較集中。

對於FDA 嘅麻煩, kinder 出奇蛋 就係最佳例子
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/健達出奇蛋
大統華齊到傻,仲有人哋用加幣 (美金75折)
你有機會去一次就明
主要加拿大對呢啲外國食品個入口管制無咁麻煩,同埋使得起嘅香港人比較集中。

對於FDA 嘅麻煩, kinder 出奇蛋 就係最佳例子
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/健達出奇蛋
睇黎大家人中之龍 社會賢達
完全唔駛做
用開99 ranch + weee + instacart + 樓下小型華超
但D大6人 好勁 成日有99ranch 50%
搵佢地落單 唔知點做到
係 北美強國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞