召喚痴線西 (252)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
鏡頭以外更加奢侈無拍片話俾人知啫
之前短時間買咗兩個Hermes mini constance,中間配咗幾多錢貨呀
難道你會覺得嘉樂仔係一個知慳識儉嘅人?
講得好啱 係扮貴婦
但言行舉止衣着都係mk妹 亦無上流社會嘅network
入去H買嘢分分鐘比成班SA背後笑

佢老公又頂得順個老婆可以大洗成咁嗰下好嘢
屌 真係嘈撚完未
仲要有個絲打繼續幫口撐
嘉樂仔拍乜尻呢度都會屌㗎啦
唔關個題材同目的事㗎喎
呢啲題本身就係嘩眾取寵
特登撳入去睇吓條片
一睇就知係護膚品廣告 佢個客應該賺view賺到笑
屌佢囇命就真係仲戇鳩
佢啲好姐妹又買錶又買H
酸黃撘business 酒店貴價中菜都可以拍條片
囇命仲囇得勁撚過佢
佢咁醒目女要曬都唔會拍呢啲囇命啦屌
擺撚明係為拍而拍 谷埋一日買哂啲野然後(扮)無睇價錢
成個YouTube都大把呢啲題材嘅片呃views
再嘈嘈嘈真係益撚哂佢
真係有錢人會炒袋貪嗰幾千蚊咩
隻pp係唔係假買pp要係專業人士 去門市留卡片先考慮賣唔賣比你
都唔出奇,依條女以前好似都出名拎假袋
成條片都係滿足佢對自己嘅想像
講真拍到咁刻意我反而覺得佢係窮底
細個窮開 唔會放過有得搵快錢嘅機會
正如佢賣衫呃妹豬錢一樣
之前蝦乾同嘉樂仔有合作過拍片係幫佢間房變身
佢間房都好頹吓囉
但之後變身後條片係消失咗嘅唔知係咪嘉樂仔del咗唔想俾人見到佢以前間頹房會影衰佢偽貴婦嘅形象
咪屈打手
我想講嘅係唔係使8k離地而係家樂仔將d牌子野塞晒落同一日買而又無知地將呢d公價野同香港物價掛鉤呢個思想好離地
講得冇錯,根本佢就好享受俾人話自己離地
窮開先要咁刻意話俾人聽自己一日洗幾多錢食lunch用咗幾多錢
搭Uber 出入好似好矜貴咁 扮唔知幾錢
咁佢老公冇佢搵得咁多easy money
一定係冇咩say㗎啦 最多哦兩句
家樂仔咪又係哦完照買
好次係個老公要同佢離婚,個奶奶勁唔鍾意 Stephanie
咁但係始終生咗三件,都會繼續有錢用嘅,只不過唔係以前嘅 level
真係風氣太差 依家出街見啲𡃁妹都揹個celine LV
至少我細個未有呢個概念 都係大左知揾錢辛苦
依家太多easy money
我都幾鍾意睇佢 講嘢又幾好笑 化妝又好睇
真,唔知係咪因為俾啲kol影響咗,真係見好多𡃁妹用名牌(當然可能係用假野
但真係此風不可長囉
冇睇嘉樂仔條片 唔想俾view 純粹睇呢到comment

想講離地本身冇問題
Beth/ Sona/ Elaine嗰啲都好離地
問題係佢哋唔會用價錢嚟做題材
會拍開箱 都可能有提到價錢
但唔會好似嘉樂仔咁用價錢做成條片重點

所謂做人最緊要有pr
咁嘅市道講埋啲咩香港物價都唔係好貴係咪on9
就算佢真係咁諗 拍片講出嚟都好on9
可能佢將條片個angle轉做留港消費/支持本地經濟反應已經好唔同
其實係太多KOL吹捧物質主義
依家個個easy money虛榮心重 點都要買個Hermes咁

以前啲fresh grad 孭個longchamp 返工
依家fresh grad 已經Loewe Dior Celine 返工
儲到錢就諗買袋 根本係個價值觀唔同晒

利申:唔使話我酸KOL 因為我自己都有一排睇得太多開箱片 買左好多袋
依家諗返真係有啲後悔 又唔係實用同成日用
mk就是mk
搵到錢就想晒命比人知
呢個時勢講啲咁既嘢 真心戇鳩

真係買幾多Hermes都洗唔走mk mindset
個IG冇咗嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞