召喚痴線西 (252)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
打手定本人?
唔係話用/買iPhone好離地
你係咪無睇條新片
句句都平好平好平 估唔到咁平
心態都出晒事

近年啲片超過一半都係「豪洗豪用的一天」
做得kol 可能會影響到年輕一代
(未計成日mark up d products 賣俾班妹豬)

根本呢條片係無主題拍攝 純粹係為消費而拍片
唔係我地憎佢富貴
只係低學歷低技能 大洗就低調啲
發窮惡? 淨係駁到最後一段?
咁我真係無睇佢條片
純粹係睇上面張圖
一日總花費$8XXX
其中大部分係一件間中先買嘅名牌
個價格同普通港女買個dyson風筒其實差唔多
或者一日半日買部switch/ps5
其實都會洗到呢個數啦
單睇呢一日消費
我覺得唔離地
呢個就係我嘅睇法
同埋香港都大把人搭Uber/的士出出入入啦
你都係駁到其中一段咋喎
其他係咪撐唔落去?
黑粉仲叫人去睇佢條片
同埋係你嘈先仲要九唔搭八淨係屈人係打手
唔好咁小學雞啦
班成人入面最悶最有題材/話題就係嘉樂仔
喜般個樣最順眼,而且有gary,啲人會鐘意睇佢兩個互動,旅遊片都有心機
阿酸睇佢兩公婆啲死八婆樣都有少少娛樂性,同埋都叫做可以拍吓親子題材
嘉樂仔,樣又唔掂,打扮又十年如一日,個老公又成碌木咁互動一啲都唔好睇、旅遊片又悶又冇心剪
講真佢連曬命fing錢買嘅嘢都好悶
唔明仲睇佢啲人係鍾意睇佢啲咩
呢度個個都知佢初初拍片嗰時間屋好梅㗎喇
成日都覺得呢班kol個個都只係表現風光
個個使錢嘅方式同住嘅地方都好唔相稱
可以離地到每個月十萬廿萬買個手袋唔眨眼,但住嘅地方又咁貼地
係真嘅話
點解咁耐都冇見pkj影吓裝修/買新傢具嘅片
pkj好似一直都係住喺依家租緊嘅屋?
小三
第三者 / 二奶 / 狐狸精
唔好咁小學雞啦
打扮先得人驚
仲好似十幾年前咁戴啲放勁大嘅大眼仔
加頭波浪大曲髮
笑死 家樂仔可能諗住公海有個追擊肥酸黃嘅post
應該開心得滯 拍咗條曬命片 以為自己過得比酸黃好
點知瀨嘢
期待呢啲垃圾youtuber收皮然後要賣袋供樓
原來食一餐半餐貴啲就叫離地
大把人生日飯、staycation都會有一日半日洗多啲錢架啦

繼續屈我打手啦
絲打年尾年頭搵伏工差啲無咗幾日人工
又見人有八千幾蚊「咁多錢洗」
係會不忿嘅
無睇呀酸好耐
但有次有個絲打話酸係條片度成個八婆咁好好笑
所有走去睇下
睇完都覺得幾搞笑 佢自己剪片唔覺得啲表情好bitchy架咩咁都照剪照出
你咁想我回應咪回應
無啦啦拉到落去KOL嘅社會責任度咁真係比你講曬喎 呢個真係駁你唔到
事實上拍呢啲片就係多人睇所以佢先拍啫
(你地咁多人熱烈討論已經可見)
我係覺得唔吸引所以我咪冇去睇過條片

你最後嗰段明明就係妒忌佢
「低學歷低技能」而咁多錢比佢大洗
所以眼紅
另外我覺得佢唔係為消費而拍片
而係為拍片而消費
你係唔係阿黄
我唔知佢平時生活係點,真係無你咁清楚
我由頭到尾係討論緊覺得一日洗八千幾蚊唔誇張
我點知佢覺得餐飯因乜而抵食

你起底就得人地睇下就起鋼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞