召喚痴線西 (252)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
你會間唔中買部iphone
發窮惡本身又係自己衝埋嚟嘅
大部人計完格晒價先買個好d嘅風筒
而唔係買完話好平wo比想像中平呀
8000蚊唔係多大把人洗得起
但唔好平時扮貼地
洗完又話好平好平
最近偷食單野先開始睇cindy
起碼覺得佢化妝幾有料 素顏化完又唔會好濃又幾好睇
同香港d 美容kol 差好多
唔知佢有無咩黑歷史 有既sorry 先 非打手
家樂仔住400尺用Hermes袋搭Uber出入會唔會覺得尷尬?
仲有永遠都係超短裙同超短爛牛仔褲
都唔知幾多年冇見啲咁MK style
果然係行Y2K風
依家應該諗緊好唔好del片保平安

其實一有追擊酸黃post開始 佢已經即刻少左啲片 唔敢出聲住
見佢12月去完旅行啲vlog 成4個月都唔出
得你撐到咁行 我咪當你真係正義L上身
真係好想幫下家樂仔
而非打手囉
大家都明

1.呢度點解咁多人追擊佢 原因係點你中意就自己爬文
你話妒忌我都真係駁你唔到

2.你覺得佢為拍片而消費
個啲開箱片佢成身名牌 H 同C (1個月2個)唔通都係為咗view數先至追求? (利申:na,我都無睇過啲片,爬文追)
你又話妒忌我都真係駁你唔到

3.原因係家樂仔係依家拍既片越嚟越物質化
灌輸所謂不看價錢過一天
生日買買爆唔知幾多k
年輕妹豬觀眾學晒佢咁追求名牌
全錯的的人生態度
(佢有話成日燒啲朋友買野架)無屈佢
我都知你對佢片無興趣所以宜家話你知
你都話妒忌我都真係駁你唔到
你哋係咪家樂仔分身
乜撚野合理呀呢幾個cm睇到我眼都凸埋
女友有汗味
佢哋幾個 酸王 & 嘉樂仔 & 雞Tong & 吉吉 而家已經冇晒名牌開箱片…
之前差唔多一個星期出一條
個個都有幾條CHANEL廢包片
呢四個真係好影衰港女
有三個已經唔係好靚
(stongli 都okay 既平心而論)
完全零內涵
如果剩係睇呢四個女仔
以為香港女仔剩係識食同買名牌
首先我唔係好想幫佢因為我根本無睇開佢
我只係發表咗個人意見
就係我覺得間中一日洗八千幾蚊搭車食飯買消耗品同埋買一件名牌唔算離地
我反駁緊係因為你同埋樓上嗰位自己衝埋嚟嘅絲打鬧我離地同埋話我係打手

1. 你地繼續追擊佢買啲嘢賣得貴冇問題㗎,今次條片又係講緊呢件事

2. 講緊佢今次呢條片係為拍片消費,點解要拉埋其他片講?
佢今次呢條片主題就係消費,唔通拍全日唔買野唔洗錢?
我agree佢標題可以定好啲例如咩寵自己的一天嗰類會無咁奇怪

3. 咁佢個人風格係咁呢樣我不作評論 我冇睇開佢
嘈撚完未
個8k嘈足十幾廿個cm
投票決定啦唔好煩

家樂仔一日洗8k
離地
唔離地
嘉樂仔平時啲消費模式real離地喎,easy money太易賺令佢真係揮金如土

條片我見到佢有拎Hermes 紙袋呢個又唔提?又配咗幾多貨呀

所以佢拍呢條片用啲名牌嚟反映物價真係笑咗,毫無意義,佢只係想曬命啫。又或者佢而家對金錢嘅概念都已經扭曲曬。我就係最唔鍾意佢嘅價值觀咁崇尚名牌,分分鐘都教壞啲妹豬fans
係咪講緊vivi tam
以為自己啲頭髮好撚正
其實好似徐小鳳咁老土到爆
你係咪有病死盲粉
大把人一餐半餐都係食貴少少
但根本佢目的只係懶係拍自己好似平時咁行街
之後特登安排買嘢同食貴lunch 營造到自己平時都係咁樣生活
而唔係拍緊咩生日 週年vlog
係咪去日本食嘢嗰條樣衰片?
我無聊都會開返出嚟笑9佢個樣
佢仲話已經買得少 話如果唔係比老公EE哦哦
根本佢已經物質到連佢老公都覺得唔okay
點解仲會有人撐
見你地個個講到咁,啱啱去睇咗條片佢最後都話如果日日都係咁太奢侈,最多幾個月拍一次喎
人哋覺得自己好高貴嫁
用個H以為自己係貴婦 扮離地
明明未做呢行之前身邊都冇一個名牌袋
扮到自己係富家女咁 好似雞stong 住富豪花園吹到自己係有錢女
所以咪冇目的囉,特登安排晒啲貴嘢喺同一日度,然後話反映香港物價 使鬼佢反映咩?
成條片俾佢曬命扮自己洗錢好輕鬆唔使再諗又諗姐
又諗起N年前家樂仔同煌拍情侶QNA
家樂仔話煌唔鐘意買名牌嘅女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞