召喚痴線西 (252)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
所以我覺得問題唔係離地,畢竟呢$8000裏面有接近一半都係條celine頸鏈,但正常有幾可日日買頸鏈呢?
令人反感嘅係,呢條片好刻意show off條片係專登將啲貴嘅嘢放喺同一日,堆砌出嚟。咁既然係刻意堆砌,佢都係想話俾人聽啲嘢有幾貴啫,但最後講咩冇想像中咁貴,就係曬命之餘仲想踩低一般觀眾。

如果佢真係好有料,憑自己本事賺好多,都冇問題。但明眼人都知佢係冇實力冇誠意嘅kol,靠呃妹豬呃觀眾維生。呢個情況下仲要曬命,就顯得好仆街,好似踩住人哋上、賺盡啲錢之後,仲想陰啲陰啲踩低其他人去曬命
對於律師醫生ibanker嚟講
兩三個月入面有一日洗幾千唔係啲乜特別嘢喎真係
不過對於啲唔知搵錢辛苦嘅YouTuber嚟講好特別?
其實我想帶出嘅係 家樂仔你想囇嘅同真有錢人仲差好多皮
好似比老母/ 老師啲花
完全唔似求婚花

你要咁講 香港夠大把
女人幾個月有一日買 幾千首飾/幾皮野手袋
男人幾個月有一日買 電子產品
只係咁樣拍野真係無意義 無意思
(你話開箱文/ 片 都理解到)

唔同嘅係 家樂仔搵嘅係easy money
律師/ 醫生 成個月先十萬
但家樂仔同其他KOL
出幾個post /片 都十萬
特別係死狗妹好多廣告 仲離地
東京車站有店,唔使排隊……
佢專登揀拍片嗰一日同朋友食貴野 買名牌
勁自卑

如果佢一天不看價錢係去譚仔 茶餐廳隨心叫野食
相信唔會咁多人屌佢 又可以做到佢所講既”反映物價”
喺親戚朋友面前都可以威啲
咁求婚叫埋屋企人朋友嚟見證都好正常既
希望香港經濟衰退到收埋啲kol 行業皮
根本我哋就唔需要睇埋啲KOL介紹產品
俾錢就講人話 毫無道德可言
珍 我有d朋友真係有錢細細個住開獨立屋
而家做緊醫生/律師都唔會有佢咁大口氣
講到香港物價無想像中咁高
都唔好講佢日日坐Uber,連去個旅行日日都係uber去幾個景點
我明有d絲打覺得一日洗8千都唔太誇張 但佢拍呢條片想帶出既message咪就係佢日常都係咁食野咁買野曬下命

岩岩8卦睇下佢哎豬 原來又去左旅行去睇櫻花(順便去東大門揀d mk衫)
搞到我而家買野之前都search一大輪睇下搵左邊個賣廣告先
其實根本好似之前絲打話齋
佢將想買嘅嘢擺晒喺同一日買(佢心中應該都預知大約幾多錢) 又唔係啲咩特別貴嘢
特登出入搭Uber (都唔肯定佢係咪為咗拍片先搭Uber)
再搵間大約都知咩價位嘅餐廳食飯(扮到自己只係求其食餐飯)
營造到自己生活好奢侈 再講返「原來其實都唔係好貴咋喎」 扮自己好離地好嘔心
諗起蝦乾以前好似都喺度話自己「離地」
係咪啲窮人用喺自己身上會覺得自己高級啲?
相反真係有錢啲人聽到人哋話自己離地會嬲
係啦 唔洗等收咗酸黃皮先追擊佢
Why not both
反正原本就係bff
直接去旅行嗰時買埋
橫掂你課金都係益咗班KOL
咁要整合開一個獨立post
咁加埋隻吉吉 又係好鍾意拍使錢題材
酸王 家樂仔 吉吉
四個 不如開個整合post
要加嘉殷啦
「看回花費被驚到」係乜撚野中文嚟
其實佢越係拍咁多呢啲內容
越係顯出佢以前細個好撚柒窮乜都買唔起而家要瘋狂買返咁
硬係有浸寒酸味
之後都無見佢再拎過個袋,可能賣咗
家樂仔杯酸黃杯得咁落力
開個post又將佢地擺返埋一齊 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞