召喚痴線西 (252)

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
其實佢知唔知自己拍緊啲咩
睇埋佢覆啲comment仲好笑
話呢條片想帶出香港物價好貴
明明最尾計數樣樣都話好合理/比想像中平
講啲嘢1999咁 暴露哂自己啲缺點
拜金 show off 自己有錢
講緊香港依加個個都諗點慳錢
佢走黎教你fing錢
啲妹豬睇得多真係壞腦
乜而家啲妹豬對豪門嘅門檻低咗咁多
佢細個係咪好窮
想俾全香港知佢好有錢咁
但其實都係住將軍澳
佢地成班港女拍啲野都係大同小異
完全無內容可言
條條片都同洗錢有關係
啲妹豬唔知有無睇過佢n年前改造自己間房嗰條片
嗰陣嘅佢”樸素”好多
多得呢啲妹豬幫襯佢 家樂仔先可以咁離地
要話比你地知我全身都用名牌
依加靠呃妹豬錢應該賺好多
人均七百幾蚊食個lunch,出入全部搭uber,
諗都唔使諗就買幾千蚊隻戒指
最離地係去到最後仲話啲嘢比想像中平
月入100k嘅人都唔會好似佢咁洗錢下話

我係唔抵得㗎啦,
黑心講句,
真係好期待睇到佢有日收皮然後要賣袋度日
冇知識冇技能淨係識亂使錢嘅人
將會收咗皮真係唔知佢點維持而家嘅生活
真係睇到o撚左
得罪講句 呢啲kol真係香港毒瘤
呢條怨婦去到邊就怨到邊勁煩
樣樣都唔滿意,佢老公都唔知點解頂得佢順
當有樣野佢讚到天上有地下無就係佢將會開團代購嘅貨品
唔明點解有班水魚幫襯佢
成身名牌都係無乜貴氣
KOL個個都離地㗎啦 ig copy and paste 出個廣告都幾萬蚊
佢哋個堆真係無內涵到一個點食完買 買完食
佢大把水魚可以劏
Btw 依啲題材仲有人拍都有
好耐無睇佢,吉吉同埋嘉殷d片
佢地幾個好鍾意打埋d奇怪/唔通順既書面語
咩撚野「看回花費被驚到」
一係用埋d大陸用語 一係就係病句

香港9成既kol 無誠意/無心去做content
d 大brand仲要成日請佢地出post/event/trip
放心啦 就算無咗班水魚
佢依啲”KOL” 出個post / job
就有幾皮野收
一個月袋十幾 廿萬 點會愁生活啊
我都睇到,乜撚野看回
成個語障中文白痴咁
將“睇返”直接轉做看回

搞咩
真心 其實佢好癲 買野買到失心瘋
Beth 都唔會咁講嘢
好似sona Heyman stong 嗰啲成日買完啲貴嘢之後仲話好合理好平 根本只係想帶出自己好有錢好富貴
其實咁樣好低手
喺銅鑼灣嘅鐵板燒
講到淨係想幫大家 掃晒人地韓國d現貨掃係咩玩法
而家到幫大家訂蝦餅
係咁話代購幫大家買 明明同一間網店無分別
佢係咁想做返生意
一陣又可以呻
嘉殷之前感覺都還好
但痴得嗰班人多都知咩事啦 依家覺得佢都唔清泉得去邊
最多係因為佢有打份工

講起 佢間韓國衫鋪啲quality 差到嚇親
本身唔知嗰間鋪係佢 係隔離post酸黃睇返黎
啲衫全部都係淘寶最平最cheap嗰款
真係連旺中都唔會賣嗰啲…. 見佢又做KOL又做電視但賣啲咁既貨真係眼都突埋

都係嗰句一日仲有水魚一日班人都係搵easy money
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞