[君子炮未] 利物浦 對 白禮頓4

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔係話去拜攞冠就俾人當冠軍教頭
只係想話如果佢係鍾意去拜痴冠嘅都冇辦法
至於尼高高華就算吧啦
賴球員唔夠班之後費歷克接手踢到曉飛
有冇人熟Amorim?
好似主張防守教練黎
沙比真係now or never搵看守領隊捱一季真係對d青訓唔好最緊要一季之後可能說服廢中翻黎仲好
葡超 3中堅進攻足球 基本上就係諗起avb 當年avb係葡超個名仲勁啦 黎到英超都教到一pat屎 場場比人打穿 葡超出名個啲領隊基本上除咗摩佬 出去冇個真係掂
Bologna - Thiago Motta
Girona - Michel Minoz
Sporting Lisbon - Ruben Amorim
Aston Villa - Unai Emery

4大歐洲教練 勁有Tactics + Philosophy體系
高普宣佈離隊後,邊個成為利物浦下任領隊備受關注,唔少紅軍球迷都心儀利華古遜教頭沙比阿朗素。呢位西班牙少帥雖然同球會有協議,如果曾經效力過嘅拜仁慕尼黑、皇家馬德里或者利物浦搵佢過檔,利華古遜唔可以拒絕,但據報沙比阿朗素決定留喺利華古遜,紅軍高層已打定輸數,將放棄游說佢加盟。

當然紅軍仍然要為搵新領隊努力,亦鎖定唔少目標,包括士砵亭教練阿摩廉、白禮頓領隊迪些比等。大家覺得紅軍領隊空缺,最終會由邊個接手呢?

#NowSports #英超 #PremierLeague #利物浦 #Liverpool #利華古遜 #Leverkusen #高普 #JürgenKlopp #沙比阿朗素 #XabiAlonso #阿摩廉 #RubenAmorim #迪些比 #RobertoDeZerbi

Sad
高價買完個黑鳩一陣非洲盃又走咗去成個月
Motta 就真係勁喇2-7-2 system 直頭劃時代
即管睇下點雖則我唔認為最後係佢做 吹得咁勁通常都係煙幕
佢係邊個
拿鳩應該真係試得過

利更衣室無拜咁複雜先啦

起碼叫喺RB打響過名堂
又有大會經驗同教緊德國隊

咁有排都等唔到沙比返嚟教
下季已經係best timing
sporting 果個帶埋佢個前鋒黎啦
最後應該都係費力克或者樸達 其中一個
愛狗廢撚到 第一個任務就失敗
謝隊番黎頂一季啦
頂一季不如說服廢中翻黎
「Amorim or De Zerbi?」 #柒菇碌篤篤

隨著沙比艾朗素即將公佈來季繼續執教利華古遜的決定後,利物浦主帥人選「彷彿」只餘下目前執教士砵亭的 Ruben Amorim 和白禮頓的 Reberto De Zerbi。

早前有消息指,Amorim 的違約金高達 1700 萬歐羅。但如今這位葡萄牙少帥成為了沙比艾朗素後的「最佳人選」。1700 萬歐簽教練… 當真?

撇開違約金的考量,撇開其他人選 (拿高士文、杜曹等),如果只能 Amorim 和 De Zerbi 二選一,我猜 De Zerbi 機會較大。最主要原因是對 4-3-3 陣式的延續。

士砵亭今季大部份時間排出 3-4-3 陣式。對個別利迷而言,三中堅無疑是新鮮事物。但利物浦目前最缺的正是中堅,馬迪普如無意外今夏離隊,那中堅就只剩尚未續約的 VVD、干拿迪、高美斯和昆沙四人,勉強連巴錫迪算在內也只有 5 人。既要支付 1700 萬歐羅違約金,又要花可能高達一億資金去收購一名正選 (60m 恩拿斯奧?)、一名後備中堅 (英人?水晶宮個古希?),FSG 真會有勇氣蹚這淌水?

沙比艾朗素未能成真,就連 2 號「最佳人選」Amorim 我都不看好。說穿一切都是錢作怪。

至於迪薛比,很有當年羅渣士的味道。具英超經驗,未打出名堂,易管控 (無疑 FSG 是拿高普沒轍),陣式上亦不用作出大改動之餘,更可能憑他在白禮頓的經驗和人脈「協助」FSG 在亞洲及美洲覓得更多潛力新人,同時亦簡單直接可以從白禮頓引入優質球員如中鋒費格遜、三笘薰等。

#返到香港又熱又濕就精神錯亂地9Up😫
今唔走即係下年皇馬
帶子新so7
Welcome Potter
佢喺沙特咁撚高人工,fsg想請都無錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞