[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (98)

944 回覆
5 Like 4 Dislike
是,依加仲要間間都4 5 6千萬像素,所以gfx之後重點應該都係放返係1億像素甚至以上嘅sensor。btw我都等100sii出嚟再放50sii講講吓rumor又話要上半年出。
我覺得最快都年尾啦
清左啲100ii先

不過100sii會有乜upgrade? 淨係sensor+processor好似冇乜人會埋單咁
最緊要賣到4萬蚊
好似話會用類似xt5咁,即係有返iso, 快門制之類咁。sensor一定唔係賣點㗎啦
我都想買支zoom,用緊xt3,心大心細1680定sigma 1850好

1680有ois,sigma冇,但係sigma f2.8
先諗影到再諗影好,旅行嘅話大部分情況都係日頭收光圈影,你真係要影夜景就帶支大光圈定焦好過。另外1680個OIS可以壓低快門速度,其實影夜景都叫可以用。不過sigma1850就細支同輕好多

我一般會16-80 + 70-300 + 定焦
T1770
但日本貨好大機會比當地

支那搶哂嫁啦.... 宜家日本炒得既野
都比佢地掃光
好撚on9
窮係我嘅缺點
X100F點樣撳返九宮格線出嚟,太耐無用唔記得咗
menu
見上一個post有巴打賣晒啲嘢入咗部水x100vi

搞到我都心郁郁
我本身用緊Xpro3
但係又驚trade完富士會出餅鏡
建議換X-T5
準備出23mm 餅鏡喇,等啊師兄
大家集氣佢今年出X-Pro 4
15,6k 其實都可入水貨,你條氣順就ok, d 行貨後門貨去曬d 大鋪炒.

如果外國買又稅又運費,其實15,6k 都唔係貴太多,至少唔係益香港d 炒鋪hihi
Impossible
點解 x-e 系列停產但又唔出新機
呢枝有個明顯缺點,一環境太暗就收皮。
gfx 咩鏡都係一暗就對唔到啦😂😂,新機唔知,冇錢買,等兩三年後半價買
富士底片推出「模擬機皇」Instax mini 99

3月27日,富士底片宣佈將推出Instax一次成像模擬相機系列的最高端機型。這是11年來該系列首次進行産品更新。相機內部裝有LED燈,在拍攝時發光可呈現出懷舊色調。操作性和拍攝功能也更加追求底片感。主要目標人群為愛好攝影的20多歲男性。

繼續比你地J negative simulation
唔使諗BicCamera已經公布咗用日本地紙抽籤
mini 90 1400, 佢賣1600 變左都"叫抵" btw mini 90 2021 年先750, 多得小紅書炒起,炒起埋d 菲林,由78$ 炒上110$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞