[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (98)

990 回覆
6 Like 4 Dislike
M11 係full frame,同高iso表現都ok,我用f/2鏡其實夠用,不過成日諗如果有防震就好了
呢度好多leica大師佢地個答案會全面啲,我呢啲貪玩買部體驗下的,用落我覺得leica最吸引係機體積細,啲鏡頭細之餘畫質好靚,同成色係有特色,加上個拍攝體驗係其他機比唔倒你
你唔好玩啦,連工廠出貨期都唔知答撚到你話聽日唔通即係聽日出到咩?出唔到?你又嘈咁係咪無謂啊?
點樣似單反機
你講DSLR?
有留啦
之前有師兄一出就打去留,兩三星期前已經有貨通知
慢慢等下lor
我淨係覺得佢連排第幾都唔答好pk 啫
你咁串咀,得罪左你? on99
咁你都唔好上BH 訂, 美國佬都好撚柒串, 唔會答你排第幾, 同答唔到你幾時有
安全快門應該係講緊你枝鏡幾多mm就1/幾多
50mm 咪 1/60
串呀冇問題呀,你攞把六吋牛肉刀上去荃灣富士嗰度直接問佢囉,睇吓佢搭唔搭你

唔好當你係癲撚個啊

鍾培生都要排隊啦
我估鐘生要貨應該唔駛排
就咁講f1.7 要125/1 iso唔知光暗無得答
ff iso3200(60M) vs iso800(40m)同級數相機後者會好d
未試過pixel binning唔知
攝影有高畫質應該無人抗拒
首先要攪清楚你既好畫質定義
如果只講銳利 相信唔係奶用家所追求
我知啊,所以咪話我廢,1/60我35mm都唔係張張得
識下影嘅時候兩邊隔勒底夾緊貼住個身
咁樣手會好定
佢ovf又有AF,用落有反單反feel
m機加防震除左有機會加厚機身
電量亦係問題 如果再加埋混合vf
越加越多電子野 m記無靈魂了
還不如直接SL
bingo!!

人地有原則,唔係出名就大哂一樣跟隊
如果想輕輕鬆鬆嘅話 xs20同 xt-5 好啲? 定係差唔多
2部都好輕鬆
打去客服 定 cwb門市留?

新手亂拍time
半年前買鏡 依家睇返加左價 我二手放冇蝕錢咁
xs20 個grip 爽好多
我起手就係用33mm配XT5
去完轉日本影櫻花覺得物超所值
如果新手可以入Sigma 30mm f/1.4, 我個人都幾推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞