[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (98)

990 回覆
6 Like 4 Dislike
諗緊轉會富士🫣
XT5 諗住入一枝鏡先
Kit 16-80夠唔夠駛🫣諗住去旅行影下景影下小朋友
幫手托埋ok?
用緊Xt20有諗住轉新機
想睇下新機有咩好野
可以用住先,16-80旅行嚟講好好用,如果會影人就不如再入支定焦
收到🫡
咁入住支16-80玩住先
熟手左再入定焦🤣
見黑色好型仔 銀色又復古
點搞🤣
呢個就好主觀啦,建議就睇實物決定
岩岩上旋拍問左星際啲鋪
放哂手頭上Nikon 鏡加機先得11000🥲
要補錢
唔介意樣Sigma 1850可能開心啲尤其是小朋友郁嚟郁去
一級光圈換一級快門,同埋輕少少
見個價好似差唔多🤣
真係換機個陣去睇下先
Btw thanks bro
見連埋鏡20000幾好似幾抵玩咁,但我又未玩過中片幅
上網睇下勸退片先決定啦預左一張張慢慢影就無乜問題
開工影靜態嘢就冇乜所謂,要快少少嘅麻煩你上100S
又真係幾抵,連鏡
同sigma 23.4 比邊支sharp啲?
viltrox 27.2太重
viltrox 明顯sharp 好多,特別邊位,好多鬼佬話viltrox 依支shapr 過原廠33 23二代,好多比較video, youtube 慢慢睇
點解依個年代仲會覺得日本會易買
日本仔唔炒,當地都大把大陸人炒啦,唔好話x100vi, instax 相紙都買唔到依,好多大陸人搶,再賣番大陸,一盒賺15蚊,日本本地賣78, 9x 放出去
我見到台仔去完日本買左三部返台灣炒
我去大阪買鏡頭坐半個鐘已經有7條大陸人黎問有冇x100vi 。個個都揸住小淫書+v7。好on9
1680多人出二手貨多難放。最好就係出body 加sigma 18-50/ tamron 1770。再配支定焦

或者1855 用住先
呢2支都食得盡4000萬?
本身諗住一野kit搞掂炸🫣定買16-55?
大陸而家叫到2皮
viltrox 27.2定sigma 30 好?兩枝差一千蚊左右..
Viltrox支27.2重量係Sigma 30.4一個double
有咩咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞