[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (98)

990 回覆
6 Like 4 Dislike
去歐洲旅行點都要有支廣角,10-24 fit 晒,我上次去都係帶咗呢支用X-T5,再加XC50-230,中間嗰段就GFX100S + 45-100
當初有無比較過副廠 我有啲1516
有支56mm已經揀左sigma無揀原廠
Viltrox 13.4 點睇 打算拎去影星
估唔到16.4一代神鏡比人踩到地底泥咁
去去左3,4次歐洲,都係帶16.4+27+50-230 tele
16.4嚟影景/建築,27掃街,50-230反而好少用到
除非你用嚟影山脈嗰啲咁另計
soft 到咁,邊撚到神,viltrox 支13mm sharp 過佢又wide d,利申兩支都有
16.4 的而且確係曾經風光過
送紫邊
打去留6仔
要等一年
池中無魚蝦自大啫
當年唔開放副廠鏡,富士又冇其他大光圈wide angle揀
唔揀呢支唔通揀更加老嘅18F2同14F2.8咩
巴打hand carry定寄倉
我都掙扎緊依支定sigma 1018
1655先叫神鏡
影星紫乜鳩邊你講慧差仲好 再講支鏡紫邊唔嚴重 係有慧差同對太陽係某d角度有炫光
又神
重到傻
新firmware喺app睇到shutter count同過到raw又幾ok
同埋Bluetooth 可以connect while power off出去玩嗰陣比想像中實用係唔知有幾食電
賣左了
見啲大陸人話裝上機身個陣好緊,同埋用耐左機身會發熱
想問下爸打你有冇呢個狀況?
covid後去返幾次旅行, 返到香港諗住放咗佢算
Hand carry
有幾重,上個月去京都大阪都係同一裝備,不過X-T5廣角配16/2.8 + 18/1.4,長焦段捨XC50-230轉90/2.0,而且今次唔係自駕遊而係全程搭地鐵火車巴士咁,咪又係咁拎
XT50 d rumour 傳4000 萬像素同ibis,咁同xt5 有咩大分別
插唔到雙卡?細電?
ibis冇7stops? video spec切割?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞