[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (98)

990 回覆
6 Like 4 Dislike
騰龍香港行貨有七年保養
請問想買xt5都可以打上去留貨?
唔肯定
不過x100vi得xt5 無理由唔得掛
全部都得,不過多數kit會快過齋body咁
想問下係咪大家都會買水貨 其實冇乜分別
香港其實行水都會維修 分別只係保養期內唔洗錢(人為另計)
舞咗一輪先發現個viewfinder selector原來用緊LCD係rotate and hold先着到個shortcut初初以為咁唔好彩中sad
明明用緊ovf嗰陣就咁左/右剔一剔都有唔同function
想問下國產鏡,除左viltrox, 仲有咩牌子玩得過
老蛙?
xh2/xh2s拍片唔差得過S/N喎,仲要機動性羸晒。

利伸: 有xh2s同xpro3
Nikon Z6ii 705 g
Fujifilm X-H2 660 g
一部FF 一部apsc 點機動性贏晒
Shipped! ETA: Friday, Apr 19
唔敢講機動性贏哂 剩睇重量佢同fullframe機差唔到好多 但你拎x-h2s價位再比其他brand stacked sensor機佢係有佢存在價值係度
sor, 唔記得講 af 鏡
原來xh2 成660g, 仲重過a74, 依家買xt5 人多d 主因都係依個
X-T5 557g
Nikon Zfc 445g
但X-T5就贏在富士幾乎全力投資apsc所以DX鏡會好過人哋DX鏡
拍片N 同級冇部好過xh2s
重有6.2k open gate 14bitadc
我就係話好抵個清 問完一路考慮未買
岩岩去完旅行無得用好後悔 本身得18-55kit 同 70-300
影煙花影星都差少少野咁
只可以講viltrox 13mm 更好,光學更好,又wide d.
想輕咪買xt30ii
又多鏡又輕過zfc
認同
Z6II 拍片嗰spec點同Xh2s比? rolling shutter、open gate、codec、4k120又無、10bit又要加個芒hdmi output。

差唔多spec係Z8,但重咗唔少。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞