[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(362) asrock神板缺貨

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
1000w/1200w+ atx 3.0 psu 推薦用邊隻
rog
FSP
SEASONIC
seasonic tx 1300w 太長

fsp 係ptm pro gold 嗰隻?
FSP VITA GM 1000W
上amazon us 買盒裝,
食埋信用卡迎新
隨時平香港$1000
thermaltake隻tower 300得淘寶/美馬有
焗住要拆開買,冇得懶
咩呀,睇唔起rog?
MEG Ai1300P 有冇伏
cwt長城代工
想問多個問題 deskmeet x600隻500W 牛
推唔推到4060ti 有無需要換牛?
唔玩超頻,純打機+3-4個tab
原來都係cwt 代工
應該seasonic, rog thor
舊款Strix同Thor就Seasonic
新款Strix同Loki就CWT
乜咁搞
我都想知
我原本用舊款Strix 850W
換4090果時諗住換隻1200W穩陣啲
結果search完一輪發現佢ATX 3.0款嘅牛都轉咗俾CWT代工
最後換Seasonic 1200W

新機用咗2個月 有時咩都唔做eg睇片
畫面就會咁樣一瞬間 有時閃一下
電腦cap 唔到 禁print screen/mouse 郁一下又正常返

但係打機時就好正常
試過更新卡 mon 重插DP 插第二個port 都唔得
舊機未試過
Mon:MSI g274qpf-qd
係張卡中獎?
如果你話打機正常
即高負載都無問題
又唔似係張display有事喎
邊隻?
vertex 1200gx ok?因為想白色
定係都係vertex 1200px

正路你都係用7500F/7700x/78x3D之類
配4060ti
原裝500W完全夠做
如果換牛只可能係你好有心機玩呢隻箱
可以換隻sfx牛留多d空間俾CPU散熱
我就係換咗Vertex 1200W
外國好似有災情話太凍會死牛
我自己用就無事
你再Google吓
電源設定
休眠或者熄瑩幕呢d野有無改?
你係gx (gold)定係px (platinum)?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞