加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
1520小時=一年
的確係原先係EE入面用黎詮釋一年工作經驗既定義

我覺得Stream B應該係可以咁照apply concept

何況你都無咩輸,大不了就reject。反正你手頭既籌碼係得咁多

個個係到口水戰屌黎屌去,道德高地好撚威,但無人覆過呢位巴打
巴打好搶口
我都係講事實姐一個二個係到屌,無人幫手

既然都搶口開左個頭,唔差在啦

上面有人講survival bias其實好岩,我地呢啲比你地coin左個terms做「上咗岸」,我以有citizenship 既香港人去區分啦。根本大部分都聽過曬啲HK Pathway既人既柒事,又打工no show遲到早走,租屋又整到間屋污煙漳氣,一係就私底下sub lease出去,多不勝數。

一家大細黎個堆都還好,起碼有教養,係一個正常人。有一堆廿頭廿中個啲真係kam到不得了。個朵基本上臭曬

當然都有正常人啦,我又唔係要一碌鳩打一船人

肯定又有人要屌話老屎忽,隨便屌
你點知的?
我一家人黎完全唔知廿幾歲stream a/b生活係點
香港人咁仆街
咁推上cbc再推上reddit等鬼仔幫囉
想問下
申請owp有無影響?
會唔會都慢咗?
呢排fuck緊international student, 唔得閒
嗰啲撚樣自己上咗岸就唔俾人屌加拿大
講兩句事實都話放負唔識感恩
你搞錯左啲野,有PR有passport都一樣屌緊,唔係好似你地咁單純屌IRCC,屌批得慢咁解姐
都屌緊IRCC,屌緊佢地收啲低質人,收埋啲人番黎偷車,homeless,白卡
政策仲要嚴重傾斜低收入人士,基建又追唔上收番黎既人口,大把野屌緊啦講真
7月頭 溫哥華 唔知等到幾時
屌緊包括香港既新移民
Stream A, 上年10月交,未有回音
而且我地要求又唔高,係希望可以新增bridging permit姐,講真都無人介意等20個月
宜家要等139年喎
黎緊會投保守黨
咁佢俾139年bridging我地囉,間接pr
入唔到藉既話有咩用
139年後再入藉,等pr期間計一半時間,都有成70年
將心比己無得怪人
基本上黎黎去去都係得個政府想你黎, local俾到盡只能叫wfc
以前自由行塞住條路掃晒啲貨推高物價, 都驅蝗啦, 呢邊得把口算好.
而家仲要經濟差咁鳩多人黎搶工搶屋搶醫療, youth unemployment 13%喇陰公. 連烏克蘭都見過人怨, 香港呢啲可以休閒到擇日黎嘅算老幾.
同埋好在搞得相對低調, 啲人好似唔知HK pathway咁, 唔係仲多人屌.
其實本身humanitarian跟返humanitarian條path安排都合理je. 期望爭取到個bridging等兩三年算啦. 再開特權就要睇杜魯多班友肯唔肯自殺式放寛, 雖然佢都唔多care民意.
點會放寬你,liberal 可以收曬皮
放寬香港點解唔放寬烏克蘭阿富汗
人地打緊仗 隨時無命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞