加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
我見threads仲有D人係到觀望態勢,咩諗住過黎,但又搬一萬個理由出黎證明加拿大好差
不過雙腳就好誠實,仲係香港
咁就更加唔好黎住, 呢邊就爆咁
儲多幾年錢先, 話唔定會extend呢
extend 都唔出奇,香港人高質有錢易哄又唔敢投訴,比人割都冇所謂,收呢種人最抵玩
但又拖你PR
仆街其實無問題
依d先係真獅子山下的精神
最好就係叫班人行EE
cut哂d stream AB要留既人就會揾到方法留
唔留就走
香港人咁易就拎到working visa已經好過絕大部分既人
唔似會延長啦 風向吹緊減移民
因住又比人話仆街香港人呀
一早要啦
我支持cut哂移民
利伸:已PR
分唔到你曲定直
你漏左幾隻字,幾個月前已PR
道友多只係在意光環
果排因為華為同大陸鬧交咪出個政策順便激下大陸囉
依家香港件事國際上已經無人再提
關注點係中東/俄烏局勢
杜狗覺得人係加拿大已經安全
「救生艇」任務已經fulfill
依家放係光環更大既加沙
不了
算吧啦,香港就係最多呢啲撚樣,自己上晒岸或者啱啱上咗岸,就突然之間變到「好有普世價值」,走出嚟義正嚴辭,話「你哋呢啲香港人根本就唔係難民,人哋嗰啲先係真正難民,所以就有難民快捷途徑攞到PR,你想快咪一係真係做難民囉」諸如此類嘅風涼說話

明明就係香港人比人哋撚緊,佢哋都仲可以走出嚟幫呢啲背信棄義嘅政府講嘢
人地中東班仆街個個星期出來搞事
我地香港人又有冇先
夠唔夠膽去service canada門口淋佢紅油?

你唔惡人地點會重視你
加拿大呢d大愛國家應該唔會玩9人既

之後相信會有contingency plan?

以前有無case真係因為咁無左個PR?
仆街其實無問題
依d先係真獅子山下的精神
[member]到佢地上左岸咪又會變做佢自己屌緊果d人囉 佢地重會care之後黎果d人? 而家只不過佢地利益受損先要搵人同情
曬氣啦
[/membe]

而家只不過佢地利益受損先要搵人同情
曬氣啦

嘩,你講得出呢句嘢,就更加印證咗你咪就係正宗仆街香港仔囉

你已經可以假設而家呢班受影響嘅人,假如最後冇事,又會變成同你哋一撚樣同聲同氣咁仆街,以合理化自己嘅仆街思維及行為你就真係禮義廉嘅代表
師兄唔洗再覆呢啲人,我喺連登係咁講呢單嘢,被屌返轉頭千千萬萬次,初頭以為唔理解所以咁講嘢,事實如果唔係由救生艇前世今生follow開係會有錯覺以為而家香港人扮難民死lur,我經過一翻努力解說後發覺一啲係五毛,一啲係專講風涼話,或者愛加力死命不接受加拿大呢一面,最好笑係有啲真申請人或者就嚟申請嘅都要懶清高話等得起表忠攞優越感,呢幾類人一律祝福佢哋以後成世申請咩都入黑洞或者永續owp,而家最緊要係多啲正常人知件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞