加拿大已交PR Application等批區

896 回覆
90 Like 25 Dislike
衰啲講句
大家已經洗濕咗個頭
錢已燒加拿大政府就錢已收
佢批唔批你你都吹佢唔撚漲
留喺度繼續返工準時交稅
緣份到了自然會有PR
你班友係唔中意香港走去加拿大,本身唔係中意加拿大,時間一耐咗一定碌柒
一月中交,啱啱今日收到
8/1交
1/30 pr portal
然後就沒有然後
加拿大正苦背叛了香港人
我見到有人再申請多次Owp又批多三年
見到好多人都要做cncc, 你地申請owp/student visa 時冇要求?
因為我當初申請owp 時已做左cncc, 咁將來申請pr 時係唔係唔需要再做多次?
我申請owp個陣無要求做cncc,但我諗申請pr應該人人都要做
嚟咗幾年啦,睇住佢變差喎,淨講治安已經明顯變差,以前變有咁多偷呃拐騙嘅新聞,收多咗呀差同d 垃圾難民之後嗰d 新聞出現頻率即刻直線急升,你話同嗰班賤種無關都唔信啦。
不嬲都差架啦
即係今年開始2個月係常態
咁可能真係暑假入紙係高峰期,所以耐左,希望hk path繼續有priority
寧願俾第三世界嘅人湧入嚟
都唔快手啲批香港人PR
抵 !
嗰班賤畜除咗作奸犯科之外真係諗唔到有咩係佢地做到而香港人做唔到
香港人擔屎都唔偷食
努力打工捱騾仔交重稅為個PR
最後俾加拿大當臭四
香港人在住加男人的專訪節目中表示,他們感覺遭到IRCC背叛了,他們被視為「黑羊」,也就是社會裡遭受霸凌與白眼的不受歡迎人物,將一切錯誤歸咎於他們。香港人多次聲稱要離開加拿大,因為加拿大在排擠他們。
唔係仲有個BOWP可以申請?

Google 下
Bowp 無stream a/b選擇
有大家就唔使叫春
Hong Kong Watch同IRCC傾完
IRCC會加人搞hkpathway同埋會研究畀bridging
老老77 理論上申請緊pr owp過期就會比佢續
個苦主有冇講咩原因唔比?
對於網上公海講既野 唔好信到十足
你會揀邊個

OWP過咗期仲駛唔駛報稅
住加男人呢條片都係散播恐懼 等多d view 如果已經擔心就唔好睇喇 佢講既case可能只係個別情況

加拿大政府呢刻仲無改優先處理 係慢左幾個月

香港人俾d信心自己喇 係一眾新移民 香港人真係唔差 勤力 又相對有錢. 如果真係唔批 加拿大都有損失.
Hong Kong Watch同IRCC傾完
IRCC會加人搞hkpathway同埋會研究畀bridging
Bridging 係咩意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞