加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
Manufacturing 一定要靠人物,人工係唔差既。
Construction 你有冇自己上加拿大既綠卡etc?有冇車牌?
2樣都有 仲要G牌 聽講個市唔好呢家只係有經驗
Construction 既general labour?
你有冇去office drop 低你份CV?你用indeed搵?indeed通常十問九唔應。你喺加拿大幾耐?有冇Canadian experience?
就嚟交表 做夠一年但係少1560幾個鐘有冇問題 等埋有1560個鐘嘅糧單就要等多兩個星期先遞到
你想交咪交
到時候唔好喊苦喊忽咪得
等多兩個禮拜啦
okay呀,預早交好d
派膠嘅話祝你早日入黑洞

認真問嘅話衷心勸睇熟官網係基本
Full time一年okay
Part time 1560個鐘兼至少一年係無得走盞

因為一星期最多計30個鐘
工時短人士做多過一年先儲夠1560小時係常見
唔知點解咁多人負評你
但我認同 stream AB係救生艇 返得香港其實無必要用啦 想移民行EE就夠
咁點解師兄會建議車牌都cut
師兄有識人單單因為有車牌而被稅局定性做稅務居民? 感謝!
好唔make sense囉
車牌同稅務居民兩樣嘢嚟㗎喎
冇理由有車牌就代表係稅務居民
你喺香港都唔會因為未cut 車牌清完稅
我澳洲個車牌夠有啦
唔通我係澳洲稅務居民
又一星期 又冇update 希望張金紙唔好咁快過期
啱阿,問下啱啱中649個後生實生活得好架
講真撈得掂都唔會咁得閒日日上連登吹水
自己諗啦
想知如果冇employer reference letter 點算,IRCC個網要求upload僱主好似唔係好想寫咁,因為公司冇責任要寫比我。
有payslips contract T4夠做
呢d都有,但upload employer letter (required)個colume應該upload d乜?唔比就咁submit application
大把人走去外國但係加拿大有樓收租都可以登記做非稅務居民啦
返香港啦
本身都諗住想過嚟加拿大,但突然間聽到PR申請嗰下都玩嘢,特登話人手唔夠,但又冇優先處理,啲人計一計數可以等好鬼多年先拎到PR、做半個自己人,真係即刻卻步

真係唔可以怪嗰啲而家入紙等PR就返香港、等到你批佢先返去攞嘅人大佬都唔知等到你何年何月,以前就話可以預計三個月到半年
仲未過黎既建議唔好過黎
重點係官網寫明2026年到期,我唔知加拿大心急啲咩嘢,要而家就玩小動作,收到盡咪收到2026年~ 而家都無十萬人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞