加拿大已交PR Application等批區

909 回覆
91 Like 26 Dislike
上年八月,交完CNCC 完全冇回音
打電話過去,仲做緊security
你睇下上面條友, 8月有成千條友交,平時都係最多幾百件

你諗下點解8月特別多 就算佢請多d人做野都最快一頭半個月,一野多兩三倍點撚做 等下啦
未有pr就落訂咁on9
佢個realtor 唔提醒好明顯有問題
就係放寬咗先塞哂車 成班本來唔合資格嘅個個
本來每個月批300個 而家有千幾個入表 咁淨低個啲咪入黑洞
申請pr之後叫咗我做身體檢查, CNCC, 影相, 手指模
然後就再冇回音
想問下Pr approve之前仲有冇其他野會要求我做?
癲,2個朋友
1個上年1月交,至今無下文
另1個 7月交,11月批
今日入紙 好奇唔同省速度有無分別
有無話親身交表定online?
Hong Kong Watch, 家和, 港加聯, 住加男人都有發聲
大家唔好鬆懈 要mon實個pr
呢度唔同香港 你佛系 佢只會大安旨意拖落去
呢張圖係住加男人以傳媒身份問IRCC批PR進度
IRCC畀呢個數據出嚟
佢哋問埋IRCC究竟我哋仲有無priority processing
IRCC回覆第一粒字係Yes 然後官腔答覆

官網寫processing time 19個月
往史大部分個案穩定地半年來批
而家座底九個月起跳
重點在等到OWP過期無得返工
用旅客身份食風等pr

肯定有,同省唔同office都已經好唔同
政府工請人係用年計,要background check
有d人8月9月交,已經拎到PR,根本講運,冇路捉。
呢樣野好衰
全世界多數國家都有bridging visa,等緊process果陣可以維持原visa條件
咩學歷?
快果個是 本地大學
未有回音 果個是 搵agent搞 讀加拿大果邊網上學校學歷
估計是 果面都聞到味 學歷出問題
上年11月入紙諗住9月去一轉香港 呢個plan係咪可以收皮先
想問咩國家有
加拿大嘅服務承諾就係無承諾
Extend OWP唔得咩?
點解會收左visitor?
唔講其他國家
加拿大你經ee 申請都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞