加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
尋日終於交PR表

之前申請左PGWP等緊批
PR邊做邊等無咩所講,但最好快d
Pgwp 有冇得extend ?
我assume 你pgwp 有3年

如果touch wood 一句 你等左左3年都未有消息咁點算?
岩呀,我1月尾收到Toronto office email我confirm presence, 但到而家都無晒聲氣

2023年8月入紙stream A
有份工就可以extend OWP
exact7ly呀清

我8月頭入,1月中confirm pp,過幾日upload埋相,到而家都未有聲氣

我有fd攞owp行ee,up完相一個禮拜就出ecopr
我係就出發也是有bno 密切留意住,可轉場但又未想拎多五皮搞Bno working visa, 搞owp 連埋其他雜項都用左三皮幾

希望佢哋傾得惦 之前steam b 都好快塞番漏洞 希望今次都快,條片講得啱 係要群眾力量去發聲
沉緊啦
6月申請PR 冇消息
有無人係用SOWP 過黎跟住分咗手
然後自己用STREAM B 申請PR?
佢有一項問有無試過有spouse, 係咪要填返前度落去?
有冇人知家和Tg做乜鳩?

成日forward個移民律師公開信,喺到串鳩班PR 苦主同Hong Kong Watch爭取BOWP + priority processing
31/1 交application
上星期收email叫我去做biometrics
想問下太太stream B入紙填咗我做dependent, 咁我自己之後合資唔bcpnp既話仲可唔可以入紙? 聽人話stream b同pnp唔可以一齊
因為隻艇唔流水 啲人未唔洗搵移民律師
準備俾人斷水路 未要出聲叫人唔洗爭取

應該係咁
之前入紙1個月後已經會有下一步,宜家就連做Bio/CNCC都拖返2~3個月先可想而知之後批既時間又會拖
家和愈做愈衰
owp仲未過期 夠分可以行埋EE 兩手準備
入pr紙唔寫佢哋個名 冇得r funding
因為呢家咁易有PR 同citizenship等於拆佢地大台,會令佢地冇左優越感
11月交申請到今日啱啱好5個月了仲未有消息
最起碼6-7個月先電郵叫你打指紋
佢同申請者有牙齒印,初頭同Hong Kong Watch拍住上爭取,而家成件事佢無出過聲,係Hong Kong Watch同Canman做哂
唔知閣下申請緊咩國家,但加拿大呢邊就申請後兩個月內有指模信,超過兩個月係有問題可以打上台追
Stream b幾時收皮
有咩牙齒印?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞