加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
講真,救生艇計劃其實講到尾都係想吸納錢同後生嘅勞動力

你話有錢嗰班,無論行乜嘢方式,帶晒一家大細過嚟住,除非佢哋買咗樓,如果唔係,人哋見你而家咁樣拖,咪最多轉場去英國,攞住嚿錢走人,當止蝕離場

如果你話對後生勞動力嚟講,佢哋最緊要嘅工作,如果本身響度有份還好嘅工作作為起步點,或者打算做住cheap雞工、攞到PR再以PR作為踏腳石容易搵份好啲嘅工,又或者甚至乎響度讀完書響度建立事業嘅,但而家拖延申請,人哋接駁上有麻煩,最多咪又係返香港

佢最多咁樣做就係呃咗人哋兩三年,但呢度賺得幾多錢啫你移民政策就應該係睇長遠

何況如果做得好呢個計劃,可以再延續,再延續即係不斷吸納更多錢財同勞動力過嚟

真係道友多返屋企含柒啦
得香港人識返工?宜家根本就係無需要咁多勞動力,佢只係缺人係偏僻省份做體力工,宜家先講太多temporary resident
政治冷感留港更開心
又可以北上,去日本又五算
清你未黎都咁多野屌
可能我同嗰啲仆街香港人唔同仆街香港人最鍾意自己上咗岸就會話快啲閂閘

而我,倒返轉自己未上岸,但我有朋友、親人,好努力響加拿大希望快啲上岸

我見到佢哋咁嘅情況,我真心覺得佢哋唔應該受到咁嘅對待
有無人打算申請埋EE做backup plan?
事實係
吸香港人?睇到你講完都忍唔住笑
唔講以為香港人係猶太人
個個帶住幾個億咁入境
可以入曬PNP EE CEC
好多係跟人走
都無走嘅覺悟
自然貨不對板時就即刻想走人
有錢果啲英國吸晒
加拿大吸啲無產後生仔
所以個問題核心都唔關吸錢事
而係移民局當日號50萬數
跟住局長連續換人
跟住美國都開始變緊難民 h1b難到on9咁
加拿大就照跟 一直都做緊美國契弟嘅點會唔跟
乜鳩留人2-3年交多兩年稅
笑撚死人啦
EE條隊大把人高收入仲係個pool度磨緊收卡
佢地交嘅稅一定唔會比香港人少
你未上岸又諗住黎所以先屌姐,唔洗講到自己咁清高
所以你咪就係嗰啲仆街香港人囉

支那人印度人更仆街,都係好團結,唔會想自己同胞死

唯獨是香港人最喜歡就係,我有一粒魚蛋,而你要跌夠兩粒魚蛋
笑撚咗
一大堆中東阿富汗難民盲字都唔識多隻一樣有PR
根本就阿豬阿狗都有
但你香港犯罪率低肯返工交足稅就當你臭四
加拿大政府我屌你老母
你都話自己係難民咪得
咁行難民條隊咪得
一大堆難民,偷渡,F-4依親盲字都唔識多隻,大把人係美國讀書交幾百萬學費,H1-B交十幾萬二十萬稅都抽唔到,美國政府屌你老母。
想請問一下,宜家入咗紙去申請cncc之後使唔使upload啲咩document (e.g. receipt)上ircc網?
睇文見到以前啲申請話要,但係叫人可以去申請cncc個letter入面唔係好見有後續process,只係話叫30日內submit cncc request...
我係未有stream AB已經教人行EE移民都叫仆街

你慢慢留係你個舒適圈到屌我呢啲你認為既仆街香港人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞