加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike
我上年6月網上申請交齊文件,12月先有通知打指紋,打完到依家仲等緊
上面個位都話佢已經5個月
我真係由交齊文件開始,等足6個月收到通知打指模。請問打完指模,要等幾耐先收到PR卡?
咁你真係有啲耐 我2月頭交 3月中收到CNCC 同biometric 上星期做完biometric + 收到香港果面email process緊
其實咩事 明明之前上晒神枱 依家間唔中都見到有人鬧佢

剩係知之前16-17苦主搵佢幫手爭取放寬stream b, 佢叫人讀書 同依家一模一樣 唔好爭取
只可用講等到天荒地老
其實等到permit 過期都未有pr
不妨考慮下回流
回流可能係更好既選擇
真呀
尤其是對錢睇得好重果啲
加拿大真係唔適合佢地
放棄左咁多野過到來
又返返去重頭來過
請問有冇封信嘅內容睇睇?
又或者叫做止蝕
加拿大最適合兩類人
一係無產
二係屋企有礦
中產黎到就共鳩你產
好撚慘
比你累撚死了
唔會追到,十鳩幾萬人等緊
個家和平時淨係識搞飲飲食食開興趣班 香港人有事乜鳩都唔理既
果陣仲出youtube片話16-17唔會放寬轉個頭就比Hong Kong Watch爭取到
要等13年真係傻撚咗,唔好話移民,係成個人生嘅plan都會搞亂哂

暫時好似得兩三樣嘢做到

1. 搵自己區個mp
2. 繼續同HK watch 交流
3. 組織多啲活動,聯署/集會/遊行都ok
11月唔洗諗
9月啲人share gcms 個個連eligibility security都未開始
打指紋影相個陣,同個職員傾計,話你預期要等勁耐要有耐性,暗示你聽唔好花心機去追
你去Facebook search黃國為救生艇專頁
入面啲信,同家和tg repost個堆係一樣
多到唔想睇

好想知家和同呢個律師有咩利益關係,個律師係公開信入面有叫人幫襯佢,點解NGO可以用機構名義幫呢個律師repost公開信
CNCC 指模唔係要有IRCC request email 先可以做咩?點樣可以做咗先?
比你地講到係咪當去working holiday 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞