加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
95 Like 26 Dislike

廢就廢 賴乜嘢民唔民主
唔通ttc冇效率甩晒班又因為有民主?
警察唔捉賊冇效率又係因為有民主?
英國耐D人貪快啊嘛點知依家kick住哂
笑撚死
早一兩年黎之前英國俾人踩到地底泥、加拿大就捧上天
而家鐵拳一鎚接一鎚
為左快果班揀加拿大就幫佢唔到
好多人吹奏加拿大尤其是啲傻閪YouTuber水啲靚仔幾皮嘢輕鬆攞PR輕鬆搵工輕鬆上車
由頭到尾我都冇笑過
呢啲咸魚青菜既野咁都好攞返出來比較
大把原因啦
以前係加拿大讀過書
有親戚朋友
我有話兩者有因果關係?
小學閱讀理解合唔合格?
治安overall 好過英國
英國階級觀念較重
cncc你可以搵認可機構印咗指模先
到時IRCC出信俾你再交/直接寄俾屋企人等收信再交
biometric就要出咗信先可以去印指模
琴日去問佢話做唔到
嚟緊5月會有人去請願,如果唔想去,咁不如幫手聯署,聯署link:

https://www.ourcommons.ca/petitions/en/Petition/Details?Petition=e-4937

樓主請pin,要集氣升級件事Hong Kong Watch先有力做嘢
「民主社會就係咁
有民主就可能冇效率
有效率就可能冇民主」

你自己話將「民主」同「效率」拉上因果關係喎大佬
係咪住得太耐加拿大搞到中文差咗?
定比多倫多生活迫到自己癡咗線
多支那人
Pin咗希望有用
已forward比所有識得嘅朋友,
有冇post去加拿大港人group?
其實件事前因後果係咩 定係只係randomly移民局無啦啦決定一個月只批5個?
我都喺港人group forward出嚟的
多謝關心,一言難盡,總之以下兩條片解釋咗,主要聽個女人講就得

https://youtu.be/8IF-nJSg8fc?si=XzRx96jEB6b8GGUT

https://youtu.be/qYKIDDItjjk?si=uOizjmQyKX16eW3P
加拿大版割韭菜
加拿大人做野係咁上下
分分鐘可能server 死左 佢地又唔理唔盛
你急佢唔急
PETER 腎又講錯野啦
長篇大論淨係係度屌人

香港有離地中產, 加拿大一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞