黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 100 Dislike
呢d 股最好可以估到值先玩r 師兄。
你連阿木都唔知?
走呀!快d走呀!!c人啦
你玩咗股票幾耐聽你咁問真係伏味濃
連登有人講
係時候放
呢d大行邊度會冇
你覺得價會去邊度
計返邊個位既call最著數就得
當然有其他策略,例如short put,跌太多你咪接貨lo
跟!
琴日大市升佢就跌
大市跌佢跌得更勁
想搵位建倉但而家好似仲未係時機
佢講得好好,因為呢間公司已經冇 debt, 應該咁講,,唔使俾個 3xm interest, 如果連續四個月有盈利,可以納入S&P500指數,佢有8,000,000會員,其實到時點樣玩都得。

同埋佢tech and financial services 個升幅今年會升50%,之前佢自己2024年嘅outlook 講, lending 佔嘅比會越來越低。

你保守啲嘅,咪睇2026年,睇返seeking alpha同埋Stock and analysis嘅分析師, 0.5 eps 加 30pe 唔算過分啦後吓,都差唔多$15。 但係呢個EPS係未計 debit note 所免除嘅利息支出。
LM 跟進
catherine wood 我知係邊個, 阿木就唔知。
老老實實, 佢佔我個倉一半, 我就唔係太驚, 隻股票真係gg 既話, 都有750m debit note 同我陪葬, 同埋睇晒佢基本面, 一切向好,咁多位巴打可以自己做下功課, 睇下我吹水定點。

上面我都貼左自己倉位, 有賺有蝕, 之前都卜中三隻升左around 45% (當然係我好彩, nu bank 都係升左around 45 % 但我係11.11 再加倉, 所以先28%),我係幾年前開始接觸股票, 記得第一本書係睇龔成, 仲要上埋佢堂(成8千幾), 跟住就睇鐘記, 小薯, 數巴. 但耐可港股真係太難, 都諗住以後月供 voo/vti 算, 但有日無聊睇到美股咖啡館呢個節目, 跟住開始慢慢 pick up 番d 股票知識。
而家入少少睇下咩老環
都好, 不過揸耐d, at least 揸到佢入 S&P500。
呢扮篇野令我諗起2019
乜嘢原因令到你覺得佢會入到?
https://www.youtube.com/watch?v=RI1cQQKEpPs

師兄有時間聽聽, 佢講得好詳細, 我驚我打到199
thx ching.
7個幾買少少賭下都ok既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞