黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 100 Dislike
pypl 我賺緊wow, 同埋pltr 佢好似係叫人唔好買...
師兄, 你買sofi 之前, 我諗佢係未有 profit, 但現加profit 巳經轉正, 開始上大路, 睇多幾年la, 至小睇到佢納入 S&P500 先走la.
其實應該將 nu 同 sofi 各位50% 倉會比較好, 真心nu 個 fundemental 係好過 sofi, 但 nu 要食政治風險。
咁多股唔買 買呢d股

咁當佢銀行貸款股 定 科技金融股先
科技金融股,銀行股佢食唔到咁高PE
10>7>10>7 loop
現階段所有人都定義佢係科技金融股

師兄,佢講乜嘢先?分享吓好喎。
你班友仔成日收埋收埋
次次出完ER 基本面幾好都比MARKET 比大行㩒住黎踩
sofi 我喺上邊都有寫到,俾人short緊 15x million
佩服師兄仲咁有耐心係連登認真討論同分析
可惜連登多數只求一夜發達同埋價投=傻鳩
最好末日孖爆NVDA otm call 你都唔會係wsb度認真討論啦
我咪就係睇 uncle bruce law
多謝多謝, 大家交流下心得
佩服師兄仲咁有耐心係連登認真討論同分析
可惜連登多數只求一夜發達同埋價投=傻鳩
最好末日孖爆NVDA otm call 你都唔會係wsb度認真討論啦
多謝多謝, 大家交流下心得

多謝師兄補充
佢睇好快會上$15, 然後$25

佢好睇好sofi, 因為個CEO background 好勁, 佢睇sofi 係下一個 google / apple
點解成日升升下就俾人打返落嚟嘅
利申:10蚊貨係手
上面有講到, 長期俾人short 緊, 因為佢之前未有 profit.

但最近唔同, 黎緊會上調 2024 outlook, 同埋佢今年巳經開始有 profit
你係就快d 做功課, 當個 debit notes 交易一完, 就會爆升上去.

之前我入左 mcft 同 inmd 都賣左, 入左呢間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞