黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 101 Dislike
有個pt 你未講
從來唔會有一隻股係institution missed
講得呢d 係連隻股點解會升/跌都唔知
呢個世界唔存在眾人皆醉樓豬獨醒,掉返轉就有
其實點分析隻股票都好 留佢係list 有第一二棍升先追就得 真係要升點會得一兩棍 升得一兩棍就無既股都無需要入
建議就係唔好掂妖股,除非你有內幕消息

不過樓上ching有講,大棍上先追都未遲,如果momentum不足仲炒黎做咩

諗諗下成件事好矛盾,用價值投資既心態,期待一夜爆升既結果
唔係當炒(AI),我諗都要等到減息先有得爆
正常少少既brokers /fintech 都升哂啦

呢間虧野係咁跌,減息都唔睇好

入左少少leaps等下
屌 好撚true
樓主個d所謂價投撚
做勁多功課
係所謂佢認為既低位儲貨
仲極有可能愈儲愈跌
為左等既就係一日可以大棍上

就結果而言 就咁睇價量一樣做到同樣效果
唔駛哂時間 又減低風險

其實係頭幾頁
我同其他師兄一早講左
牛市直接跟trend買就得 唔駛搞咁多花臣

樓主價投妖股 本質上根本就係賭大細
你出得呢個post 就預左俾人binc right?

尋日8蚊冇走,一開盤就直插
求吓佢上多次8蚊 今次我真係放啦
好奇問下樓上ytd係幾多?
樓主
https://www.youtube.com/watch?v=yydi1Px3QuQ

Take a look, 點解跌咁多, 原因係佢調低左 Q2 既 revenue預測, only up 15-17%, 但佢全年既 revenue 同net income 調高左。我睇過 sofi d figure, 認真真心好勁,我就會繼續持有。
今鋪我真係柒過你啦
今晚再跌5%可入
今晚跌穿$7,可以加大put
今晚倒升到9蚊
算啦 唔想串你
加油啦
樓主我係你就上小啲黎
呢到比人咁踩法信心遲早崩
利申:我都有貨
加油 你比佢撚多3-4次 你就會好似我咁

我呢幾年都有玩另一隻所謂網紅股/妖股:PLTR

我已經唔係30up買,均價廿幾,佔左差20%倉位,股價跌撚到落幾蚊都咪話唔驚。

過程中,我都唔覺佢基本面變左幾多,SBC仲真係有減添,但股價咪又跌到仆街,後尾佢連每年25%增長呢句收左皮個時,都已經斬都無謂。

好彩早幾季佢開始賺錢+AI先炒得返起。

就算佢管理層做到野唔蝕錢,唔係因為AI真係未必炒返上20+,坐到天荒地老
穿7
呢隻長揸ok呀,佢落返個位數嘅話我會all in落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞