黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 100 Dislike
On9
Sofi係香港已經收晒皮
外國又愈黎愈少人用
係得連登呢個post上面先間唔中仲有人講下
冇人反對通過
唔好意思,見到標題就入左黎,依隻好老千下,當初上市一大班人吹捧,吹自己係fintech吹到勁過銀行,其實業務好似只係做digitalized既small loan,我當時都入左少量,升升下就散場,坐左大半年都冇返家鄉 有合理理由懷疑俾錢搵ytber做宣傳搭雞棚,搵散戶接火棒,家陣又黎多轉cap水,依隻野我永久blacklist

基本面黎講都唔靚,做loan公司財務能力偏低,free cash flow更係低到冇朋友,盤數管唔好周轉唔到可以好快執笠或負債加劇,所以要靠散戶提供investment income
外國小人用? 香港就算把la
出左街,星期一睇下有無時間再覆你。
師兄,你爬下文先、我係上面有講珧
到 sofi cap call transaction 個玩法。
好期待樓主回覆
證明我冇信錯你
自己都要做下功課,我都可能會睇漏嘢。
Pin啦,樓主
信曬你
都係個句, 自己投資, 自己負責。
Let's see 29/4 quarter report result
其實佢好簡單又好複雜

簡單啲黎講 你要用fin tech 去估價 定係用 銀行去估

好似Tesla 咁你單純用車企去估價 定係用 軟件公司巴估價去計
Agger
Sofi收購香港果個8號仔8號仔個founder都幾撚好命水,搞隻8號垃圾到閪咁,本來免費,但功能廢都算,中途發覺維唔到皮,就收10usd月費,屌你乜咩 本身都等執笠,on9 Sofi收購佢真係好好彩。

利申:憑記憶鳩up
同埋依d就算把啦,股票依d野,其實都係造王者。好似Tsla咁,班華爾街大佬唔buy,得隻on9臭雞契媽買,有撚柒用咩,梗係收皮

相反Nvda 話咩搞AI,但係佢賣剷咋,整體AI實質搵錢能力係十劃都未有一撇,但班大佬已經夾哂計買上去,炒高隻野,炒高完佢地仲敢係高位繼續加倉(around4xx左右),佢地加撚哂倉,一過完年就即刻哂上去。

最搞笑係連元宇宙吹雞人朱閪伯格話唔搞元宇宙啦,全面All in Ai都可以掹車邊執返身彩

依d100億唔夠的細股,想炒上去,除非d莊家們貨源歸邊啦
樓主講到咁掂,但係買50萬都無
樓主好想甩手
不嬲都講左細倉,邊有你大哥搵咁多錢r, 我都係幾廿萬細倉嚟
你哋咁心急做乜嘢啫, 4月29號就出成績表,到時咪再睇吓囉。
50萬唔算少啦
個個都幾千萬身家
一出手就幾球野咩
貼真倉已經好抵讚啦
老實我唔同意樓主對SOFI既睇法
但佢所有數據同自己眉投資都係實的的SHOW比人睇
咁 L 多廢話,點解唔用 ib 先
Ib 唔係離岸戶口,我用 td amertrade 同 firstrade
TIGO未比人踢爆做數都好實的的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞