黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 100 Dislike
Ching 咩位入左幾多?
樓主
我嚴重警告你唔好再燈
Paypal柒到星期五直播都miss埋
呢啲細股咩消息都冇都可以一野斬10%
Paypal 呢排升得幾勁wow
睇五年張圖啦 勁條撚咩
IBM就升得幾勁
我近期先入
上方咁大壓力位+基本面冇變 = dead
高J黃仁動好撚過啦
同你睇返佢條top bar同 tov,每年都有升幅,+1年用5,000,000,000佢做回購,睇唔到有乜嘢問題?
問題冇人炒
剛剛先見到個post
睇完跳到最新狀況
個情況同啲對白次次一樣
吹捧跟住一班人入
一跌就strong hold你哋買咁少驚閪
有賺唔放就叫strong hold
蝕錢唔放果啲叫坐艇
而家同自己講strong hold個心係咪舒服啲?
同樣都係高風險高回報
NVDA好似確定性仲高 25/26年fwd pe都係3X左右
growth 2025 7X% 2026 1X%
2026肯定唔會咁低growth
同埋起碼資金肯買
資金肯買+你公司基本面夠好自然會到達樓主講的未來

呢類small crab 細注當六合彩放係到唔理
一係等佢再起動上升先買
2020中伏經驗 fku cathie
有無人以為佢係股票行而入左
續回preferred share 正常是不會增加capital ratio的,preferred 在銀行帳目上當capital 不當負債。

美國銀行股宜大不宜小,我看不到sofi 有任何優勢,別給fintech 騙了
買啲預坐既股票但又冇股息收是咪on9
Paypal 真係0願景 睇唔到未來有咩新方向
業績仲係唔錯因為靠以前既江山頂住
佢個筆錢係一大部份攞嚟贖回 preferred share, 剩低嗰啲係增加capital ratio 可以借多啲錢俾人。

同埋佢唔係真係想做銀行嘅角色,始終銀行係第一步,佢哋想做 fintech, 想慢慢搣走銀行業務,又唔可以話搣走嘅,個比重會慢慢降低。
有咁睇喎師兄,佢一年可以有5,000,000,000美金嘅free cash flow,又贖回自己股票,你等多七年到,基本上就回本。

同埋最主要嘅係,冇睇到佢有明顯嘅收縮。top bar 同 tpv 冇好大嘅下跌。 冇記錯tpv 係回咗少少。
Sorry 未追曬comment
Convertible Senior Notes, any comment from EPS, Dilute EPS persepctive?
6.960集氣
開完post仲衰撚過之前
之前仲可以7蚊10蚊係咁loop
依家燈死埋
今日好似會有interview
3月20日 晴 11:06Pm 7.010
上上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞