黎緊幾個月, 睇 sofi 最小升一倍

1001 回覆
13 Like 100 Dislike
仲有
我見到你話覺得佢有機會升十倍我真係笑撚左
你知唔知升十倍既concept係點?

Sofi現價市值69億
十倍即係700億

700億市值而家有咩股?
Dell smci coin

你覺得你間sofi可以達到去呢個水平?
我都真係好想sofi做d成績出黎 但事實呢隻野只可以炒波幅
大話怕計數,我又想請問,sofi 佔 qqq 幾多 %?
我覺得啫,如果你唔相信嘅話,咁你咪睇返佢升兩倍囉,由開頭我都係講 2026 年 should be 最小升兩倍。
正路呢個業務可以去到大約幾多市值?
大約保守估計幾多?

Where is sofi? 逆市升唔升到我唔知,但我相信佢可以跑贏大市。

我又唔係全知全能,你都唔係,咁咪等到2026年law
乜鳩…..
大市係反映整個板塊既avg performance
喂ching 我見你之前連木頭姐係邊位你都唔識
你學師未滿好心就唔好出post導人啦
本身我都7.x 有貨
仆街offeriing 果日走哂
有長文分析一定係雞棚
sofi 那有資格入qqq....
Cathie wood 我知,你突然講阿木,我真係唔知wow.

我有問返你,唔知阿木係邊個,真係咁影響投資咩?

大市板塊都有分每隻股票佔幾多成份,你可以睇吓 sofi 佔 qqq幾多成份, which means qqq 跌, sofi 未必跌。

你咪打番開牛牛
同一個板塊其他公司比較下羅
頭三隻火車頭一定唔駛計嫁啦
無可能超越到

第四名已經係世界知名既paypal
都係under 700億cap
Actually pypl而家股價都係非常弱勢
ok la
U like
你開個post出黎都係想大家交流下
唔岩聽既 咪由佢
我由ipoe年代已經開始買
睇到樓主篇野以為返咗幾年前
我信佢係好公司嘅 不過跌到我好撚痛 而家仲係坐緊艇
嗰陣升到20幾蚊 跟住係咁不斷增發
一開始入太多貨 溝唔返個avg cost落黎
Fintech PE 25x
你用佢預計EPS 推測
2025年時值13-15蚊左右

除非佢growth 有特別意外增長
否則頂盡值15蚊
大家理性討論,你話我唔知邊個係阿木,又話我學藝未成(其實我認,我諗每一個投資者都要學到死個日),我都唔知我係未啱,只係我講我相信既野出黎。

唔係想同師兄嘈,如果你可以有一d 好實在既証據,例如唔相信sofi 嚟緊嘅revenue 升幅,又或者佢只係一間數碼銀行,你可以講出嚟,大家可以討論吓。
呢個我認同,升十倍係因為相信 ceo 同埋個 senior debt
Ipo 重倉通常都好易中招
同埋現加全世界都睇2026年, eps 0.5
今晚如無意外又係跌5%
ching 你好似有d誤解
我無話過你隻野升唔到
而係你買一隻股 你必須要同大市作出一個比較
究竟係同一個時間入面
我目標個隻股可唔可以大機率贏到大市 即係qqq voo
同時間風險系數同回報率又係咪合理

如果你話 我計過條數 幾個月內好大機會升到100%
同時間風險可能係倉位大約-30% (鳩up only)
咁我覺得駁得過

但係如果你話講緊兩年後一個咁長時間回報先至有100% 咁就完全唔同講法
首先我相信絕對毫無疑問
sofi風險一定比qqq voo高勁多
2年內如果連sofi你都預計跑到100%
我相信大市要跑60-80%都唔係出奇既事
咁係呢個情況 我絕對會選擇qqq voo

至於你話會升十倍….發夢就可能有機會
其實都係果句 要回報/風險最好嘅投資就係大市ETF
你用任何股票去比都係輸
買得個股就係要承受高風險去賺額回報
你見某D月股票大大咁跑贏大市 唔係因為佢回報/風險高
而佢承受咗好多風險而得出黎嘅回報

往往升幾倍嘅股就係咁 只不過背後同類mark cap嘅股死得仲多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞