Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
有冇巴打知而家Model Y仲有冇零息
No
今個禮拜六去下showroom 諗換唔換model Y
無左
咁佢個減兩萬蚊係咪都無埋 上網search 好似用Tesla 買保險就有?
有 買保險就有
咁遲仲趕到舊稅制咩
揸左一排,覺得個1PD放腳嗰下無想像中咁實,試過放曬腳都仲會溜前一段,有時要踩下BRAKE輔助
同埋可能馬力大,轉彎嗰下快少少都飄,而家轉彎要放到好慢
尤其是落車斜個陣一定要印住個break,
平路嘅話預足距離就可以好順滑咁停到,
之前揸開日本SUV , 轉彎仲飄 拋咗個人出去咁,
對比依家model y 就有大電責住喺底,穩陣好多
急煞一定要brake
有急煞提示好好多,
上次有架小巴急煞,但break 燈無著,
部車係小巴急煞第一下已經BBB 勁大聲
差喎

成日轉灣佢認到隔離線有人就勁大聲bi
隔好遠就識響

但好多慢行但急煞就無響
同埋盲眼位佢未必認到
Model S有邊幾款係FaceLift版?想買部二手貪佢FSC
想俾錢收referal link 積分
有無巴絲諗住出車
我tg suheg1757
每次洗車 都會發現d 不明 刮痕
係咪儲埋一次過 半年去打一次蠟就算
岩岩車個fd佢唔識開門,佢一下開個手動緊急開門叫都叫佢唔切
想問一次半次會唔會影響啲零件?
窮撚想買部二手model 3
同價有兩個選擇
1. 2020 st + 4萬幾km
2. 2019 LR 7萬幾km

點揀好?
出名油薄,一分錢一分貨
20年款應該仲係未加heat pump新電腦核心舊車,可能19 LR抵玩啲
黑色係特別薄同易花 所以唔洗加錢

打密d蠟算啦
花到咁上下直接上去貼色膜算
巴打有冇打蠟鋪頭推介
想問下有冇人知tesla 官方條中叉線係咩色?
想買但唔想要藍色
Update 下 琴日已落大訂
恭喜師兄,Sales confirm 3月31日前趕得切? 有朋友都想換?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞