Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
你問我就 24年版轉左避震所以唔會買二手
y 無換過野
咁佢食懵咗

見有d有龍膜、包圍、ppf嗰d呢樣嗰樣,咁同新車價平手都理解,話晒即刻有唔使等
同埋去整ppf呢d又麻煩

但齋版仲要賣貴咩料
前排加左稅
想問下師兄而家企業係減10k定20k?
同埋如果揸緊架未至於拎去劏嘅車,放畀Tesla計唔計做1換1?
唔該哂
唔計 要另外搵符合一換一劏車紙
咪就係換左新避震
你講未至於劏係你判斷定唔合政府要求先

合一換一資格就算行得走得都可以做一換一
但你要照拎架車去劏

如果賣得出超過20k
就買人quota啦
問個on9問題
model 3個天幕玻璃上山睇唔睇到星?
貼左隔熱膜仲睇唔睇到?
唔該哂巴打

另外 想問係咪點都要上網畀完2000蚊
等tesla果邊有人聯絡我 先開始到成個流程?
包括一換一 用企業plan果啲
請問下大家 有無另外裝車cam
因為見佢一定要裝舊外置電 唔係會破保
舊外置電要幾千蚊 好似唔係好抵
冇錯
跟住delivery team (DT) 會搵你交$30000大訂
交完就等配車
然後配到DT就會叫你搵quota做一換一
約時間簽約 交尾數
運輸署批咗一換一佢會通知你,買保險
如果買人Quota就再簽多次轉名
等收車
想知香港咩山model 3去到又可以無光害睇星星
Thanks
而家訂要等幾耐收車
唔裝外置咪得
消費降級 經濟差

仲有得跌
回返去8k
我建議你直接問你個DT 有無幫你做case 退錢先 要問到佢肯定答你case created 先好
因為我1月中 上完會 佢問我拎資料搞退錢
Sd左比佢 無覆 以為佢跟緊
點知4月頭先再出個email比我問我再拎資料 搞退款 要 60-90日
想問各位師兄,買2017年既Tesla 做腳車是否不智?
除咗電池保養問題,仲有冇其他嘢要注意?
預返錢整車就得
買官網二手架model 3 13萬
其實接受到二手,真係好抵屌,心郁郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞