Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
有,左右各一
車道偏離規避
車道偏離規避旨在當 Model 3 偏離車道或靠近車道邊緣時向你發出警告。

行駛速度介乎 64 至 145 km/h 之間,且行駛在車道標線清晰可見的道路上時,便會進行車道偏離規避。你可輕觸控制 > Autopilot 自動輔助駕駛 > 車道偏離提示並以下選項中選擇,以選擇是否執行車道偏離規避及其執行方式:

關閉:你不會被警告車道偏離或與相鄰車道上的車輛發生潛在碰撞。
警告:前車輪橫越車道標記綫時,駕駛軚盤會震動。
輔助:如 Model 3 無意間駛入相鄰的車道或靠近道路邊緣,系統會啟動糾正轉向以保持 Model 3 在安全的位置。
T車救左你一命
on9 唔好學人揸車
香港有冇fsd?
有無咩app係必須要down
例如揾差電用既?
唔透果隻最好
有教點貼,最新果代可以就咁凍玻璃貼上去
無錯,唔駛開任何定速同AP, 佢會幫你扭軑救車
依家係咪仲係零消息收車
想當初 呢度有 人留tg 話訂車搵佢
屌佢老尾 十問九唔應 半日先覆一覆
後尾知無佣收 就廢事屌佢
商業PLAN係咪到3月31日就完?
定係其實又會RENEW
琴日落online訂用企業plan
大訂都未落 今日同我講配左車 係咪有伏
新Model 3 SR
我2/28號去落訂LR到而家都未有VIN code
有冇人同一日訂係有code
貨多 上海話要減產
謝,我都覺得係
適逢公司財困,所以架車賣左了
下個月 Model Y加價2萬3

Tesla會在今年4月1日在大陸加價,其中Model Y車型加價5,000元(人民幣下同),而且現行的8,000元官方現車保險補貼政策,以及最高1萬元的車漆減免政策將於3月31日到期;即今次實際最高加價達2.3萬元。
香港本身貴 下個月減價
Me2 , 話五月上旬就有車攞

而家要著日搵一換一quotation了…
有無推介?
會唔會係出新款
想問兩位都係企業plan? 本人唔係企業計劃員工 可唔可以用到企業plan?
是。
我唔係on list機構,照俾員工證都批到
今年唔出,下年出
之前話31號就完,唔知後尾有冇update
24/3上網訂,比左2千
27/3比大訂,同日比埋VIN
買埋保險而家搵緊 quota

企業plan估唔到咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞